Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor: Bugetele localităţilor, mărite cu până la 900%

| 14 ian, 15:21

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a declarat miercuri ca in urma adoptarii legii care fixeaza praguri minime pentru bugetele locale,  mai multe localitati, in special cele sarace,  vor avea bugete mai mari, chiar si cu 900%.

In plus sumele vor fi alocate direct de catre Guvern administratiilor locale, fara a mai fi nevoie de o repartizare a banilor de catre Consiliul Judetean.

"Sumele sunt transmise direct catre autoritatile publice locale. Legea a fost aprobata de catre Parlament. Sumele sunt calculate tinant dont in proportie de 55% de populatie, 15% teritoriu si 30% drumuri.

Peste 2000 de localitati vor avea o crestere majora a bugetelor. Mai ales cele sarace, pana la 900%. Liderii locali nu vor mai avea de ce sa nu aiba apa/canal si educatie", a declarat Darius Valcov, precizand ca este vorba de o masura ce va fi in vigoare cel putin 4 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ