Decizia CCR în cazul Şova: Hotărârea este NECONSTITUŢIONALĂ. Senatorii vor trebui să voteze din nou

| 06 mai, 13:05

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condițiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a domnului senator Șova Dan – Coman, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constituţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului. În urma deciziei Curţii, la Senat a fost convocată o şedinţă de urgenţă.

"Noi nu ridicăm imunități, nici nu încuviințăm, sau nu încuviințăm, arestarea unor deputați sau senatori, sau a altor persoane. Noi astăzi vom spune dacă hotărârea pe care ei au adoptat-o și, în sfârșit, au publicat-o este sau nu este conformă cu Constituția", a declarat Zegrean, la sosirea la sediul CCR, transmite Agerpres.

Citeşte şi:  Augustin Zegrean: Nu ridicăm imunități. Este posibil ca senatorii să voteze o nouă hotărâre în cazul Şova

Întrebat dacă votul din Senat ar putea fi reluat în cazul invalidării hotărârii din 25 martie, Augustin Zegrean a răspuns: "Dacă hotărârea ar fi invalidată, nu ar mai exista o hotărâre și atunci ar trebui să ia o altă hotărâre".

Senatorii au modificat regulamentul

La sfârşitul lunii martie articolul 173 din Regulament a fost modificat astfel încât imunitatea senatorilor să poata fi ridicată cu votul majorității parlamentarilor prezenți (majoritate simplă), nu cu majoritatea numărului total al senatorilor, așa cum era prevazut până acum.

Citeşte şi:  Tăriceanu: E posibil ca anchetarea votului în cazul lui Șova să fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta

Totuși, această modificare nu va deveni lege până nu va fi votată și în plenul Camerei Superioare. Prin decizia comisiei se armonizează Regulamentul Senatului cu articolul Constituției referitor la ridicarea imunității unui parlamentar.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 21:53
Florin Stefan
Oferta
Cea mai accesibila oferta de lucru online! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire online, de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim toate detaliile dupa ce trimiteti un mesaj cu textul ”Info” la aceasta adresa de email: [email protected]
06 mai, 21:14
mihail30
Un proiect fabulos !
Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
06 mai, 14:38
Cezara
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ