Dosarul Băsescu-Bercea. Ce a declarat Bercea Mondial despre Mircea Băsescu

| 27 iun, 2014

Dosarul Băsescu- Bercea. Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a dat o declaraţie joi în faţa procurorilor DNA în care susţine că tot ce ştie despre sumele primite de Mircea Băsescu a aflat de la televizor şi din ce i-au relatat copiii lui şi că doreşte ca fratele preşedintelui să dea banii înapoi şi să se împace cu familia lui, au declarat surse judiciare.

Dosarul Băsescu-Bercea. Sursele au precizat că Bercea a afirmat că fiul său, Florin Anghel, i-a spus că i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 euro ca să-l scape pe el şi a aflat despre acest lucru după momentul arestării sale.

Despre banii luaţi de Mircea Băsescu, el a subliniat că ştie de la televizor şi din ce i-a relatat fata lui, Izaura Anghel.

'Am fost arestat şi nu ştiu nimic. Eu nu-l bag pe naşu', că nu ştiu nimic. Eu vreau să se împace copiii mei cu naşu'. E păcat de el, e bolnav, are doi copii, să ne dea banii şi să se împace. (...) Eu altceva nu ştiu'', le-ar fi spus anchetatorilor Bercea, adăugând că nu vrea să fie chemat în instanţă ca martor, potrivit surselor citate. 

Bercea Mondial ar fi povestit că şi-a vândut un teren cu 680.000 euro şi nişte case înainte să fie arestat şi că fiul său nu i-a cerut voie să dea banii din aceste tranzacţii.

Potrivit surselor, acesta ar fi precizat că ''naşu a greşit că le-a luat banii şi a făcut flagrant'.

Bercea Mondial a susţinut că o parte din bani ar fi ajuns la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, ca să-i reducă pedeapsa cu un an şi trei luni, însă acest lucru îl ştie tot de la fiica lui, căreia i-ar fi spus Mircea Băsescu.

De asemenea, el le-ar fi declarat procurorilor că l-a sunat pe ''naşu, joi sau miercuri, 18 sau 19 iunie 2014, la 9 sau 10
dimineaţa'', pentru a-i reproşa că l-a ''pus pe cursă'', iar acesta ar fi negat.

Acesta a mai arătat, în faţa anchetatorilor, că banii daţi lui Marian Căpăţână nu erau pentru a cumpăra societatea Aversa, ci pentru ca Mircea Băsescu să obţină eliberarea lui. 

Sandu Anghel a relatat că fiul său i-a spus că Marian Căpăţână s-a dus la ei şi a susţinut că a fost trimis ''de naşul de la Constanţa'' să îi dea bani ca să-l scape pe el de puşcărie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ