Economica.net: Livrările de gaze ruseşti au fost reduse azi cu 30%

| 29 dec, 2014

Livrările de gaze naturale ruseşti către România au fost reduse cu 30%, fără vreo explicaţie din partea Dispeceratului Gazprom, potrivit unor surse din industria energetică.

România ar fi trebuit să primească circa 3 milioane de metri cubi de gaz astăzi, de la Gazprom, dar compania rusă a redus livrările la 2 milioane de metri cubi, fără a da vreo explicaţie, scrie ECONOMICA.net.

Preşedintele ANRE Niculae Havrileţ nu a primit vreo informare în acest sens. Ultima raportare de la Transgaz a venit în 23 decembrie. Directorul Transgaz şi purtătorul de cuvânt al companiei au telefoanele închise, iar pe site nu există niciun comunicat despre o eventuală reducere a livărilor de gaze ruseşti.

Oricum, România nu este în pericol să rămână în pană de gaze. "Nu avem nicio problemă, oricum importurile reprezintă foarte puţin din consum, 2%. Mai mult, avem 2 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, pe lângă producţia curentă a Romgaz şi Petrom, mai mult decât suficient pentru două luni geroase, ianuarie şi februarie", explică Havrileţ.

România are un consum anual de gaze de circa 11-12 miliarde de metri cubi. Sub 1 miliard de metri cubi de gaze provin din import.

Citește mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ