Fostul ministru de Finanţe, la DNA

| 23 mar, 09:09

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a mers la sediul Direcţiei Anticorupţie, pentru a fi audiat de procurori, informează România TV.

Darius Vâlcov a stat în sediul DNA aproximativ o jumătate de oră, el spunând la ieșire că a venit să dea o declarație în dosar.

Citeşte şi: LAVINIA ŞANDRU rupe tăcerea în cazul soţului ei, DARIUS VÂLCOV: Nu-mi este uşor!

Potrivit procurorilor anticorupție, în anul 2009, Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Ca urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, Darius Vâlcov a primit în perioada 2010-2013 aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar și 2.480.000 lei, prin intermediul unor firme.

Citeşte şi: DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov

Săptămâna trecută, procurorii DNA au cerut avizul Senatului pentru reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ