Gabriela Firea: Nu am primit nicio solicitare din partea staff-ului domnului Iohannis pentru o dezbatere

| 10 noi, 2014

Purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, afirmă că nu a fost contactată de către staff-ul de campanie al candidatului ACL, Klaus Iohannis, în vederea stabilirii unei noi runde de discuţii cu privire la organizarea unei dezbateri între finaliştii cursei pentru Palatul Cotroceni.

'Câtă vreme nu primim o invitaţie oficială, noi nu avem cum să comunicăm cu reprezentanţii domnului Iohannis doar prin intermediul presei. Există o minimă decenţă, aceea de a discuta direct. Până în acest moment, nu am primit (o solicitare oficială - n.r.). (...) Nu era nimic pe e-mail, nici pe fax, nicio solicitare din partea staff-ului domnului Iohannis de a participa la o discuţie în vederea organizării unei emisiuni în afară de cele patru emisiuni, la cele patru posturi de ştiri comerciale (...) la care domnul Ponta va participa şi unde îl aşteaptă şi pe domnul Iohannis', a spus senatoarea Gabriela Firea, luni, la Parlament.

Acesta a reamintit că Victor Ponta are stabilit un program până joi inclusiv, urmând să fie prezent în patru emisiuni la posturile România Tv, Realitatea Tv, Antena 3 şi B1Tv.

'Noi avem un program pe care l-am anunţat de peste zece zile. Domnul Ponta a răspuns invitaţiilor televiziunilor de ştiri, de luni până joi. E prematur să spun dacă este posibil ca vineri, în cazul în care nu este un alt angajament deja asumat, să se mai poată organiza. Deocamdată, nu văd un interes foarte mare al staff-ului ACL de-a ne grăbi să negociem o eventuală dezbatere cu cei doi candidaţi. Bănuiesc că dacă era o urgenţă, eram contactaţi până acum. Eu am avut telefonul deschis şi în weekend, şi azi dimineaţă, îl ţin deschis chiar şi noaptea, dar nimeni nu m-a sunat şi nu mi-a dat nimeni niciun e-mail', a mai spus Firea.

În legătură cu posibilitatea organizării respectivei dezbateri între cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte într-un cadru neutru, Firea a afirmat: 'Trebuie să lăsăm orgoliile deoparte şi să ne prezentăm acolo unde toţi liderii mari ai lumii participă la dezbateri, anume la posturile de televiziune. Nu trebuie să inventăm noi apa caldă şi roata. Trebuie să ne adaptăm unui sistem care a fost implementat în toate ţările. Nu înţeleg de ce trebuie să găsim tot timpul alternative la ceea ce este normalitate'.

Purtătoarea de cuvânt a PSD a adăugat că, în opinia sa, Klaus Iohannis ar putea să participe 'măcar la două dezbateri din cele patru, la două televiziuni unde nu a fost criticat deloc sau aproape deloc pe întreg parcursul campaniei electorale'.

Referitor la discuţiile care au avut loc în timpul şedinţei Birourilor permanente reunite de luni, Gabriela Firea a susţinut că staff-urile celor doi candidaţi au fost informate cu privire la proiectul de emisiuni electorale organizate de TVR, precum şi despre oferta editorială a SRR pentru cel de-al doilea tur al alegerilor.

'Noi am răspuns invitaţiei Birourilor permanente reunite şi am luat la cunoştinţă oferta de timpi de antenă şi de emisiuni atât de promovare, cât şi de dezbatere din partea postului public de televiziune şi a radioului public. Am căzut de acord împreună cu reprezentanţii ACL şi rămâne să urmărim acest program. La Televiziunea Română oferta a fost în legătură cu ziua de azi şi până joi inclusiv, patru dezbateri care înseamnă de fapt să fie invitaţi în platou reprezentanţi ai domnilor Ponta şi Iohannis şi un moderator, domnul Avram', a precizat Firea.

Prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin-Liberale Teodor Atanasiu a declarat că ACL propune ca dezbaterea între cei doi candidaţi din turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, să aibă loc joi la Parlament, arătând că luni va fi transmisă PSD o invitaţie pentru a negocia cu privire la această dezbatere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ