Gabriela Firea: S-a mai prăbuşit un MIT al propagandei ACL

| 14 noi, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, afirmă că recesiunea tehnică este, în urma datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) vineri, 'un mit prăbuşit al propagandei tandemului Băsescu-Iohannis'.

'Odată cu cifrele oficiale comunicate azi de INS, care atestă o creştere economică susţinută, s-a mai prăbuşit un mit al propagandei ACL, argumentul suprem pe care l-au folosit în ultimele luni PNL, PDL şi Traian Băsescu în tentativa de a minimaliza performanţele Guvernului Ponta. Datele revizuite publicate de INS arată că economia românească a evitat intrarea în recesiunea tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din trimestrul 2 a fost de numai 0,3%', susţine Firea, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Gabriela Firea adaugă faptul că 'economia a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, serie ajustată sezonier, şi cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie'.

Aceasta susţine că cifrele oferite de către INS 'nu mai pot fi puse de nimeni la îndoială, întrucât se află cu mult peste marjele de eroare' şi că importante sunt 'rezultatele şi nu previziunile'.

'Dacă pentru propagandiştii din Opoziţie este important dacă FMI sau Comisia Europeană au revizuit, sau nu!, în scădere, cu câteva zecimi, estimările privind creşterea economică a României, pentru Guvernul condus de Victor Ponta cel mai important este să genereze, prin politicile pe care le promovează, o creştere economică sustenabilă. Aceasta este schimbarea fundamentală pe care a adus-o Victor Ponta: guvernarea este orientată către oameni şi nu către cifre statistice', spune Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ