GUVERNUL şi FMI nu s-au înţeles

| 09 feb, 14:19

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după întâlnirea cu delegația Fondului Monetar Internațional că au fost două subiecte pe care aceștia nu s-au înțeles: creșterea prețului la gaze și restructurarea din domeniul energiei producătoare de cărbune.

"În ceea ce privește discuțiile din acestă vizită au rămas două puncte asupra cărora nu avem un acord privind măsurile de luat în perioada imediat următoare: în primul rând continuarea agendei de liberalizarea prețului la gaz, creșterea prețului la gaz . România nu mai are o piață relgementată, au rămas consumatorii casnici, gospodării și CET-urile care folosesc gaz. Solicitarea delegației se referea la o creștere din 1 aprilie destul de abruptă, de la 53, 3 lei pe megawatt la 62, o creștere pe care o credem nesustenabilă",  a declarat Ponta.

Premierul a precizat că discuţiile pe aceste două puncte de divergenţă vor continua în aprilie.

"Nu cred că e bine pentru România", a spus Victor Ponta. El a precizat că în aceste condiții nu există o scrisoare de intenție, dar acordul preventiv cu FMI rămâne în vigoare. Premierul a mai spus că România va veni cu o propunere de calendar sustenabil în privința liberalizării prețurilor la gaze.

Citeşte şi: Victor Ponta sătul de ştirile cu Elena Udrea. Ce mesaj a postat premierul pe Facebook

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ