Inovație în energia eoliană: O companie spaniolă a lasat turbinele fără elice

| 19 mai, 16:53

O companie spaniolă a lansat alternativa pentru stâlpii eolieni convenționali. Stâlpii eolieni fără elice, folosesc vorticitatea, fenomen aerodinamic care generează electricitate, și au avantajul de a fi mai silențioși, mai siguri, dar și mai puțin costisitori.

Potrivit creatorilor, generatoarele fără pale sunt viitorul în energia verde, iar designul ar putea reduce costurile de fabricație cu până la 53%, informează Daily Mail.

În prototipul existent, stâlpul compus din fibre de carbon și sticlă vibrează la bătaia vântului prin intermediul a două inele cu magneți negativi, care se vor împinge unul pe celălalt, transformând mișcările în energie electrivă.

Până în acest moment, compania a strâns 1 milion de dolari din capital străin și prin intermediul Guvernului spaniol.

Turba eoliană Vortex are 30 m înălțime și poate capta jumătate din puterea vântului, cu 30% mai puțin decât vechii stâlpi, dar compania nu se da batută. Aceștia își propun ca până în 2018 să scoată turbine de 100 wați.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ