Iohannis centrează, Băsescu șutează. Și invers

| 09 noi, 2014

Vot diaspora. În disputa legată de votul din Diaspora, zilele acestea cei care urmăresc cu atenție scena politică au avut parte de o mare surpriză.

Klaus Iohannis candidat. Astfel, după ce luni la rând, Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL, a fost doar o portavoce pentru actualul șef al statului, preluând cu religiozitate message-box-ul lansat de la Cotroceni, de această dată rolurile s-au inversat și, pentru prima dată, Traian Băsescu a fost cel care s-a aflat la fileu, cerând demisia lui Titus Corlățean dupa ce primarul Sibiului a criticat la scena deschisă măsurile luate de MAE pentru rezolvarea problemelor apărute în primul tur în unele secții de votare din Diaspora.

Citește și: Lupta ”anticomunistului privat” Iohannis cu comuniștii ”nesimțiți”

"În condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituţional al cetăţenilor români din străinătate de a vota, preşedintele Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale difuzat doar la câteva ore, după ce Klaus Iohannis afirma într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "Guvernul a minţit" când a afirmat că nu putea fi suplimentat numărul secţiilor de votare din diaspora. "Suntem în situaţia neaşteptată să constatăm că Guvernul ne-a minţit. Biroul Electoral Central a anunţat că Guvernul ar fi putut să mărească numărul secţiilor de votare din diaspora, dar nu a vrut. Lui Victor Ponta îi este frică de voturile românilor din diaspora, pentru că aceştia ştiu să facă diferenţa între mine şi el, un candidat care, inclusiv în calitatea de prim-ministru, a minţit", a declarat Iohannis.

Iohannis Băsescu. Altfel spus, Klaus Iohannis a centrat mingea, pe care Traian Băsescu a șutat-o de la Cotroceni, solicitând demisia lui Corlățean. Situația era însă inversă imediat după primul tur de scrutin, când Traian Băsescu a cerut încă din seara alegerilor demisia lui Corlățean și a lui Bogdan Stanoevici, pentru ca ulterior să se trezească și Iohannis cu solicitări similare.

Indiferent însă de care dintre cei doi inițiază atacul și cine este cel care îl finalizează, să remarcăm că Traian Băsescu și Klaus Iohannis funcționează perfect, ca o echipă sudată. Ceea ce demonstrează o dată în plus că între cei doi există o înțelegere subterană, pe care, de altminteri, prezidențiabilul ACL a și reunoscut-o cu jumătate de gură atunci cînd a vorbit despre obligația acumată în scris la Bruxelles de către forțele populare de a-l sprijini pentru turul al II-lea.

Citește și: Dacă se mai întreba cineva pe cine votează dacă votează Iohannis – da, votează Băsescu

Să mai remarcăm de asemenea că jocul pe care îl fac cei doi este, în mod paradoxal, împotriva interesului ca turul al II-lea să fie organizat în condiții cât mai bune. Fiindcă, în mod evident, demisia ministrului de Externe ar însemna ca funcționarea instituțioanală a MAE să fie dată peste cap cu doar 7 zile înainte de deschiderea urnelor. Ceea ce s-ar traduce în îngreunarea implementării măsurilor necesare pentru ca situația apărută la unele secții din Diaspora pe 2 noiembrie să nu se mai repete și pe 16. Altfel spus, deși strigă sus și tare că vrea ca românii din Diaspora să aibă condițiile necesare pentru a-și putea exercita dreptul de vot, Klaus Iohannis, de mână cu Traian Băsescu, încearcă mai degrabă să îi împiedice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
cantautor
votantii PSD
Premierul Victor Ponta câştigat în faţa lui Klaus Iohanis în 92 din cele 100 de secţii de votare în care au votat deţinuţii din penitenciarele din România. În acest an şi-au exprimat dorinţa de vota la primul tur al prezidenţialelor 21.000 de deţinuţi din cei aproape 32.000 care sunt cazaţi în închisori.

Anul acesta, au fost organizate 100 de secții de votare pe lângă penitenciarele din România. În cele 45 de penitenciare şi spitale penitenciar din România Victor Ponta a ieșit pe primul loc în preferințele pușcăriașilor cu drept de vot. Numărul exact al deţinuţilor care l-au votat pe Ponta nu poate fi determinat pentru că voturile acestor au fost colectate cu urna mobilă și depuse, apoi, la o secţie din apropierea penitenciarului.
10 noi, 2014
ferenczy
cotidianul
Date reale de la principalele mitinguri de sâmbătă

Ce participări s-au înregistrat

Cluj-Napoca: 10.000 (vârful de participare – ora 18.30)
Timişoara: 7.000 (vârful de participare – ora 19.15)
Bucureşti: 1.500 (vârful de participare – ora 19.30)
Iaşi: 1.200 (vârful de participare – 19.00)
Constanţa: 1.000 (vârful de participare – ora 19.00)
Oradea: 300 (toată durata mitingului)

Ce s-a scandat şi ce era scris pe pancarte

Cluj-Napoca: „Jos Ponta!”, „PSD, frica ta se numeşte DNA!”, „Corlăţeanu demisia!” „Victoraş eşti pe făraş!”, „România ieşi la vot, dacă nu vrei preşedinte mafiot!”, „Românii nu votează, Ponta fraudează!”, „Victor Ponta pentru noi este Iliescu doi!”, „Respect diaspora!”, „Ponta nu uita, eşti mai rău ca ebola!”, „Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit!”, „Ponta nu uita, de Crăciun la DNA!”, „Tinerii studiază, Ponta plagiază!”.
10 noi, 2014
cantautor
grajdanul de la externe si-a facut datoria fata de PSD
Cristian Tudor Popescu spune ca scandalul sectiilor de vot din strainatate, soldat cu demisia ministrului de Externe, arata faptul ca lui Victor Ponta incepe sa-i fie teama ca va pierde alegerile prezidentiale.

"Singura interpretare este nesiguranta lui Ponta, incepe sa-i fie teama, incepe sa nu excluda posibilitatea de a pierde duminica alegerile si stim ce inseamna asta, 'Daca pierdem prezidentialele scapa cine poate', despre asta cred ca este vorba. Dl Ponta nu controleaza lucrurile, nu stiu cum se poate rezolva aceasta situatie. Dl Corlatean nici nu are voie sa-si dea demisia acum, ci dupa turul 2. Faptul ca refuza sa rezolve problema spunand ca nu exista baza juridica....cum nu exista? Se poate face, se da o OUG daca se doreste. Ce e impotriva legii sa asiguri oamenilor posibilitatea sa voteze? Cum sa fie asta impotriva legii?", a declarat CTP la Realitatea TV.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ