Lupta ”anticomunistului privat” Iohannis cu comuniștii ”nesimțiți”

| 09 noi, 2014

Pentru că lașitatea deja bate la ochi și frica de confruntare pute de la o poștă, candidatul Iohannis o scaldă despre ”atacurile comuniștilor nesimțiți”, cu referire la Victor Ponta.

Cel care se împăuna cândva că a fost un ”anticomunist privat” izbutește astfel, după ofensarea întregului corp didactic, să jignească și vreo patru milioane de români – câți erau membri PCR în 1989 – pe care-i consideră ”nesimțiți” pentru că altfel riscau să fie tracasați, aruncați pe drumuri sau să nu aibă un loc de muncă. Și toate aceste jigniri pentru simplul motiv că Iohannis se teme de o dezbatere tv, nu patru, una singură. Măcar la una din televiziuni să se ducă, căci deja eschivele sale sunt comentate negativ și în presa favorabilă dreptei. Am trăit s-o vedem și pe asta și Gușă somează ACL să-și ceară scuze pentru că Iohannis fuge de dezbatere ”pe spatele credibilității Realitatea TV”. Iată cum, din greșeală în greșeală, strategia de evitare a dezbaterilor l-au făcut până și pe analistul Cozmin Gușă -care numai prietenos la adresa lui Ponta nu poate fi considerat- să declare că premierul punctează decisiv la capitolul curaj, în timp ce Iohannis fuge de confruntare.

”De data aceasta, pentru turul 2, Victor Ponta a punctat decisiv la capitolul curaj pentru confruntare pentru că chiar înainte cu o săptămână de terminarea turului a făcut această propunere normală, dar curajoasă pentru orice fel de candidat, ca să existe dezbateri la cele 4 televiziuni de ştiri, 4 publicuri diferite, cu nişte garnituri de comentatori care pot să fie sau să nu fie favorabili lui Ponta. Realitatea este televiziunea care a acceptat să găzduiască un format de dezbatere pentru marţi, 11 noiembrie, lucru de care a fost informat şi Klaus Iohannis...Revenind la Klaus Iohannis, nu înţeleg de ce fuge de dezbaterile cu Ponta, în condiţiile în care, din postura sa de challenger, de om venit de pe locul 2, avea nevoie de multe dezbateri televizate pentru a putea recupera dezavantajul faţă de Ponta, un Ponta care, prin scrisoarea pe care a trimis-o, punctează din nou şi-l arată pe Iohannis cu fuge de dezbateri. Pentru că acele contrapropuneri cu care vine Iohannis, ca Universitatea de Vest din Timişoara, în faţa studenţilor, sunt propuneri total neserioase pentru un om care face politică. De când sunt specialişti studenţii să adreseze întrebări candidaţilor, în condiţiile în care nici măcar nu au terminat studiile superioare şi nu sunt competenţi în domeniile pe care şi le arogă. Televiziunile au moderatori care au studiat politică, economie, politică externă. Chestia asta cu dezbaterea studenţilor este o prostie politică pe care nu şi-o poate asuma decât cineva care nu se pricepe la organizarea dezbaterilor şi la concluziile care trebuie să revină în urma acestor dezbateri", a declarat Cozmin Guşă, într-o intervenţie în direct.

Problema a fost însă sesizată și de ”antrenorul” lui Iohannis, președintele Băsescu, care a făcut singurul lucru prin care l-ar putea salva pe candidatul ACL de rușinea dezerării. Traian Băsescu i-a oferit o șansă în plus lui Klaus Iohannis, de a reveni asupra deciziei, punând la dispoziție locația și logistica Palatului Cotroceni, pentru o dezbatere transmisă în direct către toate televiziunile deopotrivă. În loc să sesizeze și să profite de portița de scăpare oferită de Băsescu, Iohannis a declarat că ... vor decide echipele de negociere... Este ca în gluma ce spunea că dacă vrei să îngropi definitiv o problemă, trebui s-o încredințezi unei comisii. Subterfugiul a fost sesizat și de cațavencul Mihai Radu, pe Facebook: ”În privința confruntării Ponta - Iohannis, lucrurile stau în acest moment cam așa: trebuie să se întîlnească două delegații care să stabilească dacă se pot vedea două comisii care să pună la punct o negociere între două echipe de campanie care să… pentru că azi-mîine vin alegerile prezidențiale din 2019 și lucrurile nu trebuie lăsate pe ultima sută de metri.”

În tot acest timp ”anticomunistul privat” Klaus Iohannis stă ascuns în tranșee, pretextând ”atacurile comuniștilor nesimțiți” în timp ce adevărații anticomuniști, care au murit prin pușcării sau la Canal, se răsucesc în morminte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 noi, 2014
Ponta
Subiect
Baiete, vezi ca sunt locuri la Balaceanca, unul ti-e cu siguranta rezervat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ