Jocurile olimpice de la Soci: câţi români vor vedea live Olimpiada de iarnă

| 27 ian, 2014

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat că din biletele rezervate suporterilor români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci s-au vândut doar două sau trei, precizând că interesul a fost "aproape inexistent".

"Noi, pentru Jocurile Olimpice de la Soci, am solicitat organizatorilor destul de puţine bilete, iar de vânzarea lor s-a ocupat agenţia Cartan (n.r. - agenţie autorizată de revânzare a biletelor la JO de la Soci, cu sediul în California). Din nefericire pentru noi interesul din partea suporterilor români a fost minim, aproape inexistent aş spune. Nu am informaţii exacte, dar cred că s-au vândut doar două sau trei bilete", a spus oficialul COSR, fără a oferi detalii privind numărul de tichete rezervate României de CIO pentru JO de la Soci, conform Mediafax.

Explicaţiile interesului redus al fanilor români sunt legate de securitate şi bani, susţine Ioan Dobrescu. "În general, fanii români sunt mai apropiaţi de Jocurile Olimpice de vară, la noi nu există o tradiţie în participarea la Olimpiada de iarnă. Acum s-au mai adăugat şi alte explicaţii. Este vorba despre aspectul de securitate din zonă, dar şi de problema financiară. Criza financiară încă se resimte la noi şi chiar şi oamenii cu posibilităţi îşi drămuiesc foarte atent banii", a menţionat Dobrescu.

El a adăugat că, pentru a vedea de la faţa locului Jocurile Olimpice de la Soci, pe un român l-ar fi costat câteva "mii de euro". "Este oarecum paradoxal faptul că deşi geografic suntem aproape de Soci, accesul către această localitate este foarte dificil din România. Practic trebuie să schimbi vreo trei sau patru avioane. Iar în afară de transport şi celelalte lucruri, cum este de exemplu cazarea, au preţuri destul de prohibitive. Nu am făcut un calcul exact, practic depinde şi ce fel de probe vrea să vadă la Soci, dar, în mare, pentru a merge acolo un fan român are nevoie de mii de euro", a afirmat secretarul general al COSR.

Sportivii români vor fi susţinuţi la Soci de antrenori, de oficiali şi de alţi membri ai delegaţiei României. "Sportivii vor fi susţinuţi de antrenori, de oficiali, de cei care vor fi acolo. În plus am înţeles că vor fi prezenţi la Soci şi părinţi ai sportivilor prin campania unui sponsor. Dacă nu mă înşel e vorba despre părinţii Evei Tofalvi şi ai Mariei Mazilu", a explicat Dobrescu.

Referitor la cele aproximativ 300.000 de bilete la toate disciplinele care au mai rămas de vânzare până la startul Olimpiadei, Dobrescu a afirmat că acest lucru nu constituie o problemă majoră pentru organizatori. "Este evident că la nicio ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă marile câştiguri nu au venit din vânzarea biletelor. O Olimpiadă nu se susţine din bilete, ci din drepturile de televizare şi multe altele. La Olimpiada de iarnă este cu atât mai dificil pentru suporteri, cu cât la unele sporturi dacă sunt prezenţi văd chiar mai puţin decât din faţa televizorului. La schi fond să zicem poţi vedea doar ultimii 500 de metri, restul cursei doar la televizor. Spre cinstea lor, ruşii au făcut eforturi absolut excepţionale şi eu sunt sigur că această ediţie a Olimpiadei va fi aproape ireproşabil organizată", a mai afirmat Dobrescu.

Cartan este agenţia oficială de vânzare a biletelor la Jocurile Olimpice de la Soci aleasă de COSR pentru comercializarea tichetelor către cetăţenii români. Agenţia cu sediul în California se ocupă de comercializarea biletelor pentru comitete olimpice din 41 de ţări. Potrivit site-ului agenţiei, un sejur de şapte zile zile la un hotel de trei stele în staţiunea rusă, în timpul JO, costă peste 5.000 de dolari, fără transport şi bilete de acces la competiţii.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va disputa în perioada 7- 23 februarie la Soci (Rusia).

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ