Liberalii vor OUG pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

| 18 ian, 15:03

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, luni, după ce conducerea PNL s-a întrunit în ședință, că liberalii îi propun premierului Dacian Cioloș să ia în considerare adoptarea unei OUG, prin care să se revină la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. "Am încredere că prim-ministrul va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această ordonanță să nu fie adoptată", a spus Gorghiu.

PNL îi cere premierului Dacian Cioloş adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legii astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a fost decisă în timpul guvernării PDL şi a fost menţinută la modificarea legii anul trecut, pe care liberalii au votat-o în majoritate, respectiv 54 din 80 prezenţi la votul în Camera Deputaţilor, decizională în acest caz.

„Una dintre revendicările concrete este revenirea la un scrutin bazat pe două tururi de scrutin. Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o ordonanţă de urgenţă. Am ajuns la concluzia că trebuie să-i propunem primului ministru Cioloş că trebuie să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Nu cred că părerea politicienilor este relevantă în acest subiect, cred că părerea societăţii civile din România este mai mult decat relevantă”, a declarat copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ