Monica Niculescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open, după un meci maraton

| 14 iul, 18:32

Românca Monica Niculescu s-a calificat, marți, în optimile turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, cu premii totale de 226.750 dolari, după un meci maraton cu Ana Bogdan, de care a dispus în runda inaugurală cu 6-2, 5-7, 6-2.

Niculescu, a treia favorită a competiției, a reușit o victorie muncită, după aproape trei ore de joc (2 h 58 min), în fața unei adversare mult mai slab clasate.

Monica (27 ani), aflată pe locul 41 în lume, a dominat categoric primul set, însă doar din punct de vedere al scorului, având 5-0 la un moment dat, pentru că și l-a adjudecat cu 6-2, dar după 56 de minute.

Niculescu a jucat foarte bine, dar Ana Bogdan (22 ani), numărul 204 în lume, a dat o replică foarte bună, a stat bine în raliuri și a rezistat la slice-uri.

Monica a început să cedeze din punct de vedere fizic în setul secund, în care a avut 4-1 și 5-3, dar Ana Bogdan a revenit senzațional pe finalul setului, în ciuda unor probleme musculare, câștigând manșa cu 7-5.

Ana Bogdan a avut nevoie de intervenția medicului înaintea setului decisiv și a fost lipsită de mobilitate în setul al treilea, astfel că Monica a dominat jocul și a putut să conducă ostilitățile: 2-0, 5-1, 6-2.

Cele două s-au mai înfruntat în 2010, la un turneu futures la București, Monica învingând atunci cu 7-5, 7-5 în primul tur.

Niculescu și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Kristina Kucova (Slovacia) și Teliana Pereira (Brazilia).

Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7) — Reka-Luca Jani (Ungaria) 6-1, 6-2

Shahar Peer (Israel) — Katerina Bondarenko (Ucraina) 2-6, 6-4, 6-4

Danka Kovinic (Muntenegru) — Petra Martic (Croația) 6-2, 6-4

Aleksandra Krunic (Serbia) — Elizaveta Kulicikova (Rusia) 6-2, 6-4

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ