PETIŢIE PNŢCD: Prințul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României

| 13 aug, 14:17

A fost lansată petiţia online "Dorim: Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României" - în scopul sensibilizării Regelui Mihai pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei prin care i-a retras nepotului său Nicolae titlurile de "Alteţă Regală" şi "Principe al României".

"Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteţă Regală şi Principe al României, precum şi a desemnării la succesiunea dinastică Prinţului Nicolae a tulburat o mare parte a monarhiştilor, în rândul cărora prinţul se bucură de o largă simpatie. Prin această petiţie, deschisă de către PNŢCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestăţii Sale, pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei luate", se afirmă într-un comunicat al PNŢCD.

Citeste si: Cu ce avere rămâne principele Nicolae după ce i-a fost retras calificativul de "Alteţă Regală"

Reprezentanţii formaţiunii adaugă că, "tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituţională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor".

Petiţia a fost lansată miercuri pe www.petitieonline.com şi într-o zi a adunat aproape 300 de semnături.

Potrivit Casei Regale, "în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al României' şi calificativul de 'Alteţă Regală'". De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 17:11
GABI
Singura solutie de salvare a Casei Regale - Solutia PNTCD! Semnati Petitia de mai jos !!!

http://www.petitieonline.com/signatures/dorim_printul_nicolae_sa_fie_recunoscut_alteta_regala_a_romaniei

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ