Preda: BPN al PDL nu trebuie să sancţioneze afirmaţiile mele

| 28 mai, 2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că Vasile Blaga greşeşte atunci când susţine că BPN al partidului ar trebui să sancţioneze afirmaţiile sale şi îl acuză pe preşedintele PDL că încalcă Statutul formaţiunii refuzând să pună în aplicare prevederile articolului privind organizarea unui "Guvern din umbră".

"Vasile Blaga încalcă Statutul PDL, refuzând să pună în aplicare articolul 56, care prevede organizarea unui guvern din umbră, în condiţiile în care partidul e în opoziţie. Nu ştiu care sunt motivele pentru care şeful PDL se opune cu obstinaţie aplicării prevederilor statutare. Vasile Blaga greşeşte atunci când afirmă că BPN ar trebui să sancţioneze declaraţiile mele. Biroul Permanent Naţional e obligat, mai întâi de toate, să examineze de ce liderul său refuză folosirea principalului instrument oferit de Statut în confruntarea cu puterea. Unii cred că e vorba despre blat, alţii - despre teamă", susţine marţi europarlamentarul PDL, într-o postare pe blog. 

Preda vede în atitudinea lui Blaga "mai degrabă dispreţul faţă de reguli, care-i caracterizează pe liderii slabi, de îndată ce sunt instalaţi în funcţie".

"Nu sunt în conflict cu PDL, ci cu o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie şi care, pentru a crea aparenţa acţiunii, îi ameninţa pe cei care pledează pentru un comportament raţional. Dacă BPN vrea să lucreze în folosul partidului, nu pe mine ar trebui să mă excludă", spune Cristian Preda.

Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal va discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, luarea unor măsuri referitoare la unii democrat-liberali care au formulat critici la adresa conducerii partidului, printre care Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga, luni, la finalul Colegiului Director Naţional al formaţiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ