Previziunile SF despre viitor s-au ADEVERIT: un ROBOT, director de companie în Japonia

| 21 mai, 2014

Compania japoneză din domeniul financiar, Deep Knowledge, a reuşit un caz fără precedent în lume, numind într-unul din posturile de director un program de inteligenţă artificială (IA), notează Daily Mail.

Robotul, denumit Vital, a fost ales pentru abilitatea sa de a detecta tendinţele pieţei „ce nu pot fi imediat evidente pentru oameni”.

Vital este un „membru cu drepturi egale” al unui grup din Hong Kong cât şi primul program de software numit într-o funcţie de conducere a unei companii.

Vital (Validating Investment Tool for Advancing Life Sciences) a contribuit deja la două investiţii majore pentru compania sa.

Scopul pe termen lung al companiei japoneze este să aducă inteligenţa artificială a lui Vital până în punctul în care poate opera autonom atunci când ia decizii privind investiţiile. Eventual Vital ar trebui să aibă un vot egal asupra tuturor deciziilor financiare efectuate de companie.

„Variabilele implicate într-un succes pe termen lung al unei companii de bio-tehnologie sunt multe şi complexe”, a comunicat Deep Knowledge, potrivit epochtimes.com.

Posibilitatea ca roboţii să devină şefi, prieteni sau paznici a făcut subiectul romanelor de ficţiune de ceva timp încoace. Totuşi, conştiinţa creierului uman nu poate fi replicată de către roboţi iar IA cu emoţii nu va exista niciodată.

Computerele nu vor fi capabile de niciun proces care integrează în mod complet informaţiile, aşa că nu vor fi conştiente şi nu vor putea avea sentimente, explică experţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ