Radu Jude: România poate fi promovată și prin produse culturale care sunt făcute cu intenție artistică

| 15 feb, 14:54

România poate fi promovată și prin produse culturale care sunt făcute cu intenție artistică, a afirmat duminică, pentru Agerpres, regizorul Radu Jude, proaspăt câștigător cu filmul "Aferim!" al Ursului de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de Berlin.

El a spus că este important pentru cinematografia românească ca instituțiile care se ocupă de acest sector, respectiv Centrul Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, să susțină filmul de artă.

"Pentru cinematografia română sper că înseamnă ceea ce am spus și la ceremonia de decernare a premiilor de la Berlin, și anume că e foarte, foarte important ca Centrul Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, toate instituțiile care pot avea un cuvânt de spus în ceea ce privește cinematografia să susțină ceea ce în mod convențional numim film de artă, film de autor, și nu produsele sociale și de mai mică însemnătate. Asta cred că este lucrul cel mai important, și anume că România poate fi promovată și prin produse culturale care sunt făcute cu intenție artistică", a afirmat Radu Jude.

Regizorul a mărturisit că se așteaptă ca filmul, care va intra în cinematografe din 13 martie, să aibă succes la public.

Citeşte şi: Cinematografia românească a dat lovitura la Berlinale. Filmul "Aferim!" a luat Ursul de Argint pentru regie. VIDEO

"Sperăm să existe un număr mai mare (de spectatori — n.r.) pentru acest film, care pune niște probleme importante pentru societatea românească și la care sper că spectatorii se vor gândi mai aplicat și mai cu interes după vizionarea filmului", a precizat Radu Jude.

Regizorul a mai spus că primirea Ursului de Argint la Berlinale speră să însemne, pentru el personal, căi mai ușoare de obținere de finanțare pentru următorul său proiect, o adaptare după romanul "Inimi cicatrizate" de Max Blecher.

Radu Jude, producătoarea Ada Solomon și echipa filmului "Aferim!" s-au întors duminică de la Berlin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ