Referendum pentru apa potabilă. Locuitorii se tem că vor plăti mai mult

| 18 mar, 2014

Mai mulți locuitori din comuna Rășinari, aflată în apropierea Sibiului, se opun introducerii apei potabile în localitate pentru că se tem că vor plăti mai mult. Din acest motiv, ei strâng semnături ca să organizeze un referendum local.

Comuna Răşinari este inclusă, alături de majoritatea localităţilor din judeţul Sibiu, într-un proiect european care prevede extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, în valoare totală de peste 100 de milioane de euro.

În localitate există reţea de apă, realizată din captarea debitelor râurilor din zonă, însă ea nu este potabilă.

Valoarea proiectului de introducere a apei în comuna Răşinari se ridică la opt milioane de euro și este acum în pericol de blocare din cauza nemulţumirii localnicilor.

"Proiectul a demarat încă din 2007. În momentul de faţă avem o serie de captări pe o serie de pâraie care traversează satul. Apa este doar filtrată, nu este tratată, este apă brută, nu este potabilă. Ea se tulbură destul de mult când plouă. Dacă se face acest proiect va veni apă tratată de la staţia de la Cisnădie Sud, staţie de tratare care este în lucru pe fonduri europene", a declarat primarul comunei, Bogdan Bucur, citat de mediafax.ro.

Potrivit lui Bucur, Primăria a fost, în repetate rânduri, amendată de către autorităţi pentru că apa nu este potabilă, dar, mai ales, pentru deversarea canalizării în apele din comună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ