REZULTATE BAC 2014. Peste câteva zile, mai precis vineri, 14 martie, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor afla rezultatele la simularea BACALAUREAT 2014. Ministerul Educaţiei a hotărât ca testările de la simulare BAC 2014 să nu fie trecute în catalog, ci să fie discutate cu fiecare elev în parte.

În săptămâna 3 - 9 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut simularea la Limba Română, Limba maternă, Matematică sau Istorie, plus încă o probă la alegere din profilul la care studiază. Acestea vor fi şi materiile la care vor susţine, în vară, examenul de maturitate.

REZULTATE BAC 2014. Elevii de clasa a XI-a au susţinut numai probe scrise la Limba Română/Limba Maternă şi Matematică sau Istorie, dar din materia pe care au parcus-o până la momentul examenului. Subiectele pentru clasa a XI-a au fost după modelul subiectelor pe care Ministerul Educaţiei la afişat pe site-ul propriu.

REZULTATE BAC 2014. 55,4%- rata de promovare în 2013

În 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.

REZULTATE BAC 2014. Ministerul Educaţiei a anunţat că profesorii care participă la simulare BAC 2014 nu vor fi plătiţi suplimentar. Profesorii care predau disciplinele la care se organizează simularea au obligaţia să evalueze lucrările, dar fără a fi plătiţi pentru această activitate. Sindicatele din educaţie au susţinut că în aceste condiţii nici profesorii şi nici elevii, ale căror note nu se pun în catalog, nu vor fi interesaţi de aceste testări.

REZULTATE BAC 2014. Toate notele la probele scrise vor fi anunţate, vineri, 14 martie, la şcoală, urmând ca elevii să le discute cu profesorii lor.