România e fruntaşă la folosirea medicamentelor! Martha Orsolya: Medicii nu ar trebui să prescrie din start antibiotice

| 05 iun, 17:07

Şefa Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Martha Orsolya, a declarat vineri, la cea de-a IV-a ediţie a Simpozionului 'Activităţi în urologie', că România este fruntaşă în utilizarea medicamentelor, iar din acest motiv au apărut o serie de infecţii multirezistente la antibiotice, astfel că medicul ar trebui să recurgă mai întâi la alte terapii, nu neapărat să prescrie din start antibiotice.

Dr. Martha Orsolya a spus că cea de-a IV-a ediţie a simpozionului, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Târgu Mureş, se adresează medicilor de familie, medicilor urologi, uro-oncologilor, histopatologilor şi asistenţilor medicali, cărora le vor fi prezentate variantele terapeutice care se pot utiliza la debutul infecţiilor urinare, dar şi în alte afecţiuni, cum este pierderea involuntară de urină, potrivit Agerpres.

"Vom vorbi forate mult despre vezica hiperactivă, dar vom aborda şi patologia bărbatului. Nu vom uita nici infecţiile urinare care sunt o problematică majoră în patologia urinară, dar nu numai. În patologia medicului de familie ne pune mari probleme infecţia urinară multirezistentă la antibiotice, care este una dintre cele mai mari provocări ale medicinii de astăzi (...) E vorba despre o abordare greşită, pentru că România este fruntaşă în utilizarea medicamentelor şi sunt foarte multe remedii care se pot utiliza la declanşarea infecţiilor, nu trebuie din start să dai un antibiotic cu spectru larg, pentru că va veni o afecţiune care într-adevăr este gravă şi necesită o terapie şi poţi să te confrunţi cu rezistenţe multiple', a arătat dr. Martha.

Ea a arătat că infecţiile urinare sunt foarte frecvente în a treia şi a patra decadă a vieţii la pacientul în vârstă, la care se constată şi cea mai mare incidenţă, dar şi cea mai mare rezistenţă a infecţiilor, pentru că mulţi pacienţi preferă să se trateze singuri.

Un alt subiect abordat în cadrul simpozionului va fi pierderea involuntară de urină la femei, care afectează foarte grav calitatea vieţii.

Dr. Schwartz Ladislau a arătat la rândul său că întâlnirea organizată de specialiştii urologi este foarte importantă deoarece patologia, atât a bărbatului, cât şi a femeii, depinde în primul rând de medicul de familie.

"Se fac anumite greşeli la nivelul întâi şi la noi ajunge o situaţie puţin mai complicată. Dacă noi anual reîmprospătăm toată patologia existentă, a bărbatului şi a femeii, care se adresează în primul rând medicului de familie şi acesta ştie ce are de făcut, atunci tratamentele şi protocoalele funcţionează mult mai bine şi la nivel de pacient. Se întârzie anumite momente până ajunge la medicul urolog, se tratează un pic după ureche infecţiile urinare. Trebuie să cimentăm foarte bine relaţia cu medicul de familie", a arătat dr. Schwartz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ