Spiritul german al lui Iohannis pălește în fața aranjamentelor sale dâmbovițene

| 18 iun, 2014

Klaus Iohannis dosar penal. Pe măsură ce sunt publicate materialele compromițătoare la adresa primarului Sibiului și a familiei acestuia, două lucruri devin evidente.

Klaus Iohannis dosar penal. În primul rând că aceasta este, de fapt, adevărata față a politicianului propulsat în fruntea PNL și în lotul candidaților de la Cotroceni cu titulatura pompoasă de ”neamțul cinstit” și harnic. Ei bine, atât Klaus Iohannis, cât și familia sa (soția și soacra) au dat dovadă de o remarcabilă hărnicie, strângând o avere considerabilă, dar oarecum în paralel cu legea, după cum reiese din procesele în care familia Iohannis este implicată.

Cele două imobile din centrul Sibiului au fost obținute prin mijloace mai mult decât necurate, cu posibile implicații funeste pentru cariera și libertatea edilului de Sibiu, așa cum se menționează în rechizitoriul procurorului Mureșan: „în ceea ce-i privește pe numiții Lazurcă Georgeta, Iohannis Carmen, Baștea Ioan, Iohannis Klaus și Suciu Dorin - avocat, cauza urmează a fi disjunsă și trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru efectuarea cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la fals intelectual, uz de fals și mărturie mincinoasă”. Din acest punct de vedere, fără niciunfel de dubiu, Klaus Iohannis este un ”neamț” cu apucături cât se poate de ...dâmbovițene.

A doua problemă care sare în ochi sunt implicațiile și încrengăturile politice ale acestor dezvăluiri. Sigur că acestea fac trimitere la un caz cât se poate de real și de grav. Dar să fim serioși, acestea sunt ”dezvăluiri”, poate, doar pentru presa mondenă din București. Situația se judecă din 1997, dosarele au fost intens comentate și mediatizate în provincie. La București, Traian Băsescu cel puțin cunoștea foarte bine situația edilului de Sibiu și a făcut referiri explicite în acest sens când a refuzat propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier. De unde acum această campanie de presă reșapată, pe baza unor anchete și procese demult fumate prin presa locală?

S-a speculat că Iohannis este lansat în campania pentru Cotroceni pe postul unui ”candidat paravan”, la umbra căruia Elena Udrea să se poată apropia cât mai mult de termenul limită al lansării propriei candidaturi. Udrea ar avea deci nevoie de candidatura lui Iohannis, cunoscute fiind inabilitatea preferatei lui Traian Băsescu în dezbateri publice și slabele sale capacități de a capta simpatia electoratului și de a rezista unei corodări rapide. Iohannis îi este deci un paravan necesar lideriței PMP, dar până la un punct. În acel punct terminus pentru candidatura lui Iohannis nu este exclus ca lovitura finală să i-o dea ”neamțului cinstit” chiar Elena Udrea, printr-o acțiune de imagine. Lucrurile se leagă în acest sens, mai ales dacă remarcăm că această campanie de presă cu ”dezvăluiri” cunoscute încă de acum 14 ani este orchestrată în Evenimentul Zilei, publicație folosită cu predilecție de Elena Udrea pentru campaniile politice ale popularilor. EvZ ar avea în acest caz rolul să-i netezească și să-i pregătească drumul Elenei Udrea, slăbind poziția candidatului Iohannis. Dacă această manevră subterană îi va reuși, Elena Udrea își va adjudeca o victorie dublă: pe de o parte Iohannis va fi preluat până la acel moment principalele atacuri ale social-democraților, ușurând cursa Elenei Udrea, pe de altă parte, pchiar prin înlăturarea acestuia, Udrea va lovi puternic în eșafodajul politic al lui Vasile Blaga, rămas fără candidat credibil și nevoit probabil să meargă pe mâna neconvingătorului Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
pleistoros
!!!
Iar un articol fripturist ,nu a mai declarat nimic filogermanul tiriac ,nu s-a trezit nastase sa dea lectie de educatie civica din puscarie,ion iliescu despre amanetarea romaniei din 90, nimic?!?Care sunt curati defapt in politica,ce alternative nepatate poti tu sa propui,asa de criticat e usor .A reusit sa refaca un oras care baltea in mizerie pana sa il preia ,a carui infrasturctura era la pamant ,de edificii numai zic si a reusit sa il puna pe harta mondiala a culturii ,dupa numeroase eforturi si piedici.Un argument mai solid ca asta nu il are nici-un contracanditat,in schimb ei se pot lauda cu cele mai mari tepe pe care le-au dat .Din presupuneri poti sa contrezi orice ,mai greu pe argumente.La comanda politica oricine in tara asta i se poate fabrica un dosar penal si asta cred ca e constient in mare parte oricine care are cetatenie romana ,s-a practicat ,se practica,si de ce tocmai acum? incomodeaza asa rau psd-isti?!?Oricine a facut ceva mai mult sau mai putin legal cand s-a aflat intr-un post al aparatului de stat ,conteaza ce a ramas in urma lui si daca a facut ceva si pentru societatea civila ,nu o sa vezi tu pe cineva sa fie mai curat ca lacrima si sa fie in politica.Dupa el a ramas o mostenira buna in orasul ala ,si un renume international ,dupa contracandidatii lui ce a ramas (ma refer la cei importanti si mediatizati )???
18 iun, 2014
goPontaNemaPrezident
Nastase,fost prim ministru,fost presedinte PSD,mentorul lui PONTA=2 condamnari definitive la inchisoare cu executare...
pe langa situatia lui,un dosar penal al unei persoane,primar(urmeaza judecata,nu stim sentinta) este un mizilic...
diferenta este ca intre cojile de seminte pe care le primesti tu pentru articolelel astea la comanda si cotletele pe care le serveste Sultanescu ....consilier al lui Ponta
(apropo de ce nu semneaza si asa,te pomeni ca ii este rusine?)
evident,daca nu mananca bio,dupa manualele Dacianei Ponta...
valabil si pentru Bogdan Teodorescu,mai putin cu bio,cred eu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ