Spoturile CEC Bank cu Brâncuși, INTERZISE de CNA

| 28 oct, 2014

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să interzică spoturile la CEC, în care apare un actor care îl interpretează pe Constantin Brâncuși pe motiv că induce publicul în eroare.

Spoturile cu Brâncuși nu mai sunt difuzate pe TV de la sfârșitul lunii septembrie, însă membrii au hotărât să dea acestă decizie pentru ca „lucrurile acestea să nu se mai întâmple”, scrie paginademedia.ro.

Toți membrii CNA au votat propunerea de intrare a legalitate a spotului cu Brâncuși, făcută de Răsvan Popescu, membru CNA. Măsura de intrare în legalitate presupune oprirea reclamei de la difuzare până când este modificată astfel încât să numai fie încălcată legea.

„Am înțeles că nu se mai difuzează (reclamele cu Brâncuși – n.r.). Pentru ca lucrurile acestea să nu se mai întâmple, propun intrarea în legalitate.”, a declarat Răsvan Popescu, membru CNA. Propunerea a fost făcută în baza articolului 93 din Codul de Reglementare în Audiovizual: „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale”.

Un alt membru CNA s-a declarat scandalizat de spoturile în cauză. „Este o minciună, un fals. O deturnare de la realitate. Nu i-a dat nimănui prin cap să nu dea acest spot”, a declarat Florin Gabrea, membru CNA.

CNA a primit șase reclamații pe subiectul CEC Bank – Brâncuși, printre care s-a numărat Asociația Proiect Urban. „A creat o falsă confesiune a marelui artist prin mijloace electronice”, se arată în reclamația instituției.

Spoturile cu Brâncuși, două de câte 70 de secunde, și două de câte 30, și-au încetat apariția la sfârșitul lunii septembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ