ŞTIINŢA a descoperit lucruri UIMITOARE despre Giulgiul din Torino

| 25 mai, 2014

Giulgiul din Torino, recunoscut În lumea creştină drept artefactul pe care a fost imprimată imaginea lui Iisus după crucificare, poate fi autentic, recunoaşte Christopher Ramsey, directorul unuia dintre cele trei laboratoare care au analizat vechimea Giulgiului în 1988

"Rezultatele obţinute în urmă cu 20 de ani arătau că, de fapt, artefactul ar fi fost creat undeva în jurul anilor 1260 – 1390. Cercetările actuale arată, însă, că datarea cu carbon C14 realizată pe atunci în laboratoare din Oxford, Zurich şi Tucson este cât se poate de eronata, mergând până acolo încât diferenţele dintre rezultate să fie mai mari de 300 de ani.

Confuzia ar fi creata de focul care a afectat Giulgiul în incendiul din 1532, incediu ce a provocat arsuri pe mare parte din suprafaţa obiectului şi care ar fi distorsionat rezultatele datării cu carbon. Tot mai mulţi specialisti sunt astăzi de acord că niciun falsificator de artefacte din lumea medievala nu dispunea de tehnologia necesară fabricării unui asemenea obiect. Ba mai mult, urmele imprimate pe Giulgiu au fost lăsate de smirnă, substanţa cu care au fost unse chipul şi trupul celui decedat, şi nu prin vreo metodă artificiala.

Giulgiul din Torino a fost descoperit în 1898, atunci când a fost fotografiat de avocatul Secondo Pia. Negativele au scos la iveală imaginea unui bărbat ce prezenta urme specifice crucificarii precum şi numeroase zgârieturi în zona frunţii. Venerat de creştini ca o dovadă incontestabilă a existenţei Mântuitorului, artefactul este închis, astăzi, într-o casetă de argint în Catedrala din Torino.

 

Sursă: descopera.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două bande de preoţi

Având reputaţia unui loc al moralităţii şi al regăsirii sufleteşti, Catedrala Patriarhală a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului “Popii Căldărari”, au descins în zona de influenţă a rivalilor din clanul “Popii Ursari”. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale ciocănitoarei Woody. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de călugări, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, credinţe sparte şi haruri fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Sofronie, zis şi Tămâie, temut membru al “Popilor Căldărari”, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a pus-o de mântuire.”, a declarat monahul Ilarie.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, credinţa strămoşească dacică ortodoxă îşi va putea recăpăta locul binemeritat în inimile enoriaşilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ