Vă confruntaţi cu CIUPITURI de ţânţari, viespi sau păianjeni? Iată cum să vă trataţi în mod NATURAL

| 04 aug, 2014

Fiecare dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu ciupiturile de insecte. Fie că sunt ele viespi, albine, păianjeni sau ţânţari, ciupiturile acestora se pot dovedi un adevărat pericol. Iată câteva sfaturi prin care ne putem acorda un prim-ajutor în astfel de cazuri:

Țânțari

Se pune  pe înțepătură un cub de gheață sau o cârpă curată înmuită în apă foarte rece și sărată.

Viespi sau albine

Dacă acul  a rămas în piele scoateți-l utilizând o pensetă, dacă îl comprimați cantitatea de venin eliminată va fi mai mare. Aplicați o comprese cu apă rece, cu oţet sau cu alcool. Vă poate ajuta şi o felie de ceapă aplicată pe înţepătură.

ATENŢIE! În cazul înțepăturilor de albine sau de viespi trebuie să fiți foarte atenți, persoanele alergice la veninul lor pot intra în şoc anafilactic. În această situaţie trebuie să vă prezentaţi de urgenţă la spital.

Păianjeni

În cazul în care vă confruntaţi cu întepături de paianjeni, oțetul aplicat sub formă de compresă ajută la ameliorarea durerii.

Alte remedii naturale pot fi :

- bicarbonatul de sodiu amestecat cu puțină apă, atât cât să formeze o pastă se poate aplica peste înțepături

- uleiul esențial de tea tree aplicat de jur împrejurul înțepăturii

- tutunul, nu este una din metodele mele favorite dar se pare că acesta conține ceva subtanțe analgezice, astfel încât ca ultimă soluție puteți aplica puțin tutun umezit peste ciupitură

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ