Tăriceanu, despre MCV: S-a transformat numai într-un mecanism perpetuu în care sunt anumite ținte puse României

| 27 ian, 12:15

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, referindu-se la raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), că nu i se pare "deloc corect" modul în care procedează Comisia Europeană față de progresele înregistrate de România în ultimii ani.

"Nu am să comentez acum criticile MCV. Am de multe ori senzația că în loc ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să funcționeze ca atare, așa cum a fost conceput, el s-a transformat numai într-un mecanism perpetuu în care sunt anumite ținte puse României și țintele se îndepărtează. Nu mi se pare deloc corect modul în care procedează Comisia Europeană față de progresele enorme pe care le-a făcut România în ultimii ani în toate privințele și, de aceea, vă spun că privesc cu din ce în ce mai puțin interes aceste raporturi care nu mi se par deloc obiective", a spus Tăriceanu, la Senat, întrebat cum comentează criticile aduse în raportul MCV Parlamentului României, relatează Agerpres.

Citește și:  Comisia Europeană prezintă rapoartele din cadrul MCV pentru România şi Bulgaria

Comisia Europeană prezintă miercuri, la Bruxelles, rapoartele elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru evaluarea progreselor înregistrate de România și Bulgaria în reforma sistemului judiciar și combaterea corupției.

Raportul pentru România este al 15-lea din cadrul MCV după aderarea țării la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ