Tolontan aruncă BOMBA! Ce se întâmplă cu banii din drepturile TV

| 03 dec, 2014

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că există mari şanse ca următoarea tranşă din drepturile TV să nu mai ajungă la cluburile din Liga 1.

"Tranșa a doua, tot de 13,6 milioane, urmează să fie achitată în ianuarie 2015. De prin octombrie, Iorgulescu a început să fie îngrijorat. “Ni s-a promis că ne vor da banii”, povestește cineva din Ligă. Dar Iorgulescu este negru scrum", scrie Cătălin Tolontan.

Peste 90% dintre cluburi depind de acești bani. Ca să fie și mai clar, doar Steaua poate continua la nivelul de acum dacă drepturile TV ar întîrzia sau nu s-ar plăti. În rest, toate cele 17 cluburi încasează între 35%, puține, și spre 80% din bugetul lor din drepturile de televizare.

Citeşte şi: Concurenţa, despre drepturile TV din Liga 1: Până în acest an, am avut sub control difuzarea partidelor

Dar pe Ligă n-o doare capul numai cînd se gîndește la drepturile TV. “Autoritățile locale au început să dea înapoi în privința finanțării echipelor de Liga 1”, spune un om din LPF. De ce? Pentru că banii publici din sport au însemnat, de fapt, ocazia de a fura pentru politicieni și clienții lor. Cazurile de la Năvodari și de la Ploiești nu sînt decît vîrful aisbergului. Vorba unui suporter fidel al Petrolului, într-o scrisoare către grupul privilegiat: “V-ați lăsat cumpărați de unul precum Capră, dar banii, fraierilor, veneau tot de la voi”.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan despre drepturile TV ale Ligii 1: Viitorul acestora se va juca în 6 luni de acum înainte

Nu că n-ar mai renta ca imagine sau fenomen social să bagi bani în sport, că niciodată Primăriile și Consiliile Locale n-au pus problema corect, ci nu mai rentează să stai mereu în poziția șperaclului, pentru că, pînă la urmă, te prind procurorii.

În aceste condiții, LPF a avertizat deja cluburile pe canale neoficiale că e groasă. E posibil ca banii de TV să nu mai vină, sigur să se reducă, iar bugetele alocate de Primării vor rămîne și ele în curînd în ierbarul de amintiri.

Citeşte mai mult aici

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ