Concurenţa, despre drepturile TV din Liga 1: Până în acest an, am avut sub control difuzarea partidelor

| 28 oct, 2014

Consiliul Concurenţei a demarat în această vară o investigaţie pe tema difuzării televizate a meciurilor din Liga 1 de fotbal, a declarat, marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

"Până în acest an, am avut sub control difuzarea meciurilor de fotbal. Însă Liga a încercat un nou mecanism, pe care îl investigăm. Până acum, s-a mers pe o formulă cu mai multe loturi, din care majoritatea au ajuns la un singur operator. Acum Liga a venit cu un alt model, să dăm meciurile către toată lumea, însă unii operatori de cablu le-au achiziţionat, alţii - nu. Impactul e acelaşi: doar jumătate din ţară are acces la meciuri', a arătat Chiriţoiu.

Citeşte şi: Câţi bani au încasat echipele din Liga 1 din drepturile TV

În martie, Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, privind comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan despre drepturile TV ale Ligii 1: Viitorul acestora se va juca în 6 luni de acum înainte

Ulterior, în iunie, compania de cablu UPC şi Focus Sat, serviciul său de satelit, au încheiat un acord de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia posturilor Look TV şi Look Plus, care urmau să difuzeze meciurile de fotbal.

În schimb, compania rivală, RCS&RDS, a depus o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, susţinând că 'vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei'.

Citeşte şi: Consiliul Concurenţei investighează vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ