Câţi bani au încasat echipele din Liga 1 din drepturile TV

| 24 sep, 2014

Liga Profesionista de Fotbal precizează câţi bani a încasat din vânzarea drepturilor TV.

"În sezonul competitional 2013/2014 suma neta incasata de Liga Profesionista de Fotbal a fost de 27,2 milioane de euro, FARA TVA, si nu 33,6 milioane de euro. Intr-adevar, pentru sezonul 2014/2015 cuantumul este de 27,5 milioane de euro, FARA TVA. Confuzia este evidenta si regretabila. Intr-un caz vorbim de o suma neta, corecta, cea din actualul sezon, iar pentru sezonul trecut suma corecta, FARA TVA, este cea pe care am mentionat-o deja, 27,2 milioane de euro", anunţă LPF.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan despre drepturile TV ale Ligii 1: Viitorul acestora se va juca în 6 luni de acum înainte

Asadar, o data avem luata in calcul o cifra care nu reiese din nicun fel de calcul, respectiv cea de 33,6 milioane de euro, iar a doua oara o cifra reala, care daca ar fi calculata cu TVA, respectiv cea din acest sezon, de 27,5 milioane de euro, ar reprezenta 34,1 milioane de euro. Aceasta este exact suma platita de catre Intel Sky Broadcast, la care ne putem referi cu exactitate. Mai mult decat atat, ISB plateste inca 1,240 milioane de euro pentru drepturile de televizare din Cupa Ligii, totalul sumei, cu TVA inclus, ajungand astfel la 35,340 milioane de euro, inclusiv TVA, pentru sezonul actual.

In plus, sumelor respective li se vor adauga si banii rezultati din incasarea a 20 la suta din publicitatea vanduta de catre partenerul media cu ocazia televizarii partidelor.

Asadar, este evident ca suma distribuita din drepturile TV in sezonul competitional 2014/2015 este IN CRESTERE fata de sezonul competitional precedent si nu in scadere, cum scriu reprezentantii publicatiei Pro Sport, subliniază LPF.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ