Victor Ponta: Am avut încasări mai mari după reducerea taxelor

| 01 sep, 20:57

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că în luna august a acestui an s-a încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus la buget față de luna august 2014, adică cu aproximativ 250 milioane de euro.

"Există realități pe care nimeni nu le poate contesta pe partea de colectare. (...) Vreau să vă anunț cum arată luna august 2015, față de luna august 2014, în condițiile reducerii TVA la 9% pentru alimente, servicii în turism și toate celelalte zone, reducerii taxei pe construcții de la 1,5 la 1%, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și reducerea CAS cu 5%. (...) Deci cu patru măsuri de scădere pentru buget în luna august 2015 am încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus față de luna august 2014. 1,2 miliarde sunt 250 de milioane de euro, într-o singură lună", a precizat premierul, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Victor Ponta a arătat că TVA-ul în august 2015 cu o cotă de 9% la alimente față de 24% a fost de 4,373 miliarde de lei, față de 3,9 miliarde de lei, adică cu 400 de milioane de lei în plus.

"Ce vreau să vă demonstrez cu aceste cifre — faptul că economia românească răspunde la acești doi stimuli, la o reducere controlată a taxelor și la o activitate eficientă a ANAF-ului. (...) Avem creșteri, însă, practic, la toate sectoarele, și la accize, și la taxe vamale, și la contribuții de asigurări sociale, chiar dacă au scăzut cu 5%, ceea ce înseamnă că economia și societatea răspund pozitiv la acest lucru", a subliniat premierul.

Citește și:  Victor Ponta: ANAF va avea un Departament special pentru Executări Silite. Rambursarea TVA se va face la 15 zile

Ponta a adăugat, totodată, că încasările realizate de ANAF pe primele opt luni ale acestui an au fost mai mari cu 20 de miliarde de lei față de primele opt luni ale anului 2012.

"Pe primele opt luni ale anului 2012 ANAF-ul a încasat 110 miliarde de lei, în 2013 — 114 miliarde de lei, în 2014 — 120 de miliarde de lei și în 2015 — 130 de miliarde de lei, în condițiile în care cel puțin anul acesta avem inflație negativă", a explicat șeful Guvernului.

Potrivit prim-ministrului, pe baza acestor rezultate înregistrate pot fi luate în continuare măsuri de relaxare fiscală și de reorganizare a ANAF.

"Să avem bani mai mulți la buget pentru ceea ce este prioritar și în cazul de față prioritare sunt, cu siguranță, Sănătatea, Educația, domeniul administrației publice și cofinanțarea proiectelor aprobate, deja, prin Acordul de parteneriat și programele europene. (...) Cred că este un semn foarte clar și pentru Camera Deputaților și pentru președintele României mai departe că nu doar că este sustenabil Codul fiscal, dar că foarte posibil, dacă păstrăm acest ritm, putem să aplicăm cât mai repede toate măsurile de relaxare fiscală pe care ni le-am propus", a susținut acesta.

Ponta a menționat că marți a avut o discuție cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, care și-au manifestat satisfacția pentru votarea noului Codului fiscal în Parlament.

"Pe de altă parte, apelul Coaliției pentru Dezvoltarea României și, în general, al mediului de afaceri este, pe măsură ce se dovedesc prin date certe și realități economice, să încercăm să devansăm intrarea în vigoare a acelor prevederi care se referă la mediul de afaceri, prevederi care au fost amânate în actualul text pentru ianuarie 2017'', a mai spus premierul.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ