Victor Ponta: ANAF va avea un Departament special pentru Executări Silite. Rambursarea TVA se va face la 15 zile

| 01 sep, 19:54

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că rezultatele financiar-bugetare bune permit continuarea procesului de restructurare și modernizare a ANAF, astfel încât să se ajungă ca rambursarea TVA să se facă în maximum 15 zile, față de 45 de zile cât este în prezent.

"Am discutat cu ministrul de Finanțe și cu președintele ANAF, în colaborare cu partenerii noștri internaționali, FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, și vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare și de modernizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în așa fel încât, dacă am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile, acum media este 45 de zile, însă prin măsurile pe care le discutăm în continuare și prin restructurarea ANAF-ului rambursarea TVA se va face în maxim 15 zile", a precizat premierul, la Palatul Victoria.

Ponta a adăugat că, de asemenea, ANAF își formează acum un Departament special pentru Executări Silite.

Citește și:  PONTA: Nu putem tripla salariile de mâine, dar încercăm să facem ceva concret pentru sistemul sanitar


"Deci nu vorbesc de hotărârile penale. Aia e o altă discuție și aceea e Agenția care a trecut deja de Parlament, este la Senat, dacă nu mă înșel, și care se va afla la Ministerul Justiției. Vorbim de executările silite pentru creanțele fiscale", a afirmat premierul.

Ponta a menționat că "s-a extins spațiul privat virtual".

"Practic, orice contribuabil persoană fizică are posibilitatea, și încercăm să promovăm acest lucru, de a-și accesa online propriile obligații", a spus șeful Guvernului.

Ponta a adăugat că prin reorganizarea ANAF, ca instituție de sine stătătoare, se intenționează implementarea unui model pe care îl folosesc SUA și țări europene — acela de "a avea un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, Președinte, cu un tip de stabilitate care să asigure implementarea politicilor bugetare".

"Este un pas spre modernizare. România, iată, poate să încaseze sume mai mari la buget, având taxe mai mici și să fie competitivă față de țările din regiune prin creșterea exporturilor și prin creșterea competitivității", a mai declarat premierul.

Tag-uri: ANAF, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ