VICTOR PONTA, către diplomaţi: Să vă bateţi pentru interesele Moldovei aşa cum vă bateţi pentru cele ale României

| 02 sep, 11:14

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri diplomaţilor ţării noastre să se "bată" pentru interesele Chişinăului aşa cum o fac pentru interesele României şi a arătat că "prioritatea absolută" a Bucureştiului este Republica Moldova, transmite Agerpres.

"Vreau să vă rog, toţi reprezentanţii României, în toate ţările, în toate structurile internaţionale, să continuaţi ce e de fapt început de mai mult timp - să spuneţi că prioritatea absolută a României este Republica Moldova. Tocmai vin de la Chişinău unde m-am întâlnit cu noul guvern. E al patrulea prim-ministru cu care lucrez şi i-am urat să aibă un mandat lung - un guvern proeuropean. Are nevoie Moldova de sprijinul nostru, inclusiv diplomatic, şi vreau să vă rog, de câte ori aveţi ocazia, să vă bateţi pentru interesele Republicii Moldova aşa cum vă bateţi pentru interesele României. Cred că este o poziţie legitimă şi corectă şi cred că acum, mai mult ca în alte perioade, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru", a spus Ponta, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Pe de altă parte, Ponta a solicitat sprijinul diplomaţilor şi în ceea ce priveşte colaborarea regională, subliniind rolul regional "important" pe care îl joacă România.

"Avem vecini cu care suntem doar vecini şi cu care trebuie să fim prieteni. Mă refer la toate ţările din regiunea noastră, atât de importante pentru noi. (...) Aş vrea să fim un partener şi un prieten regional care arată seriozitate, care arată interes. (...) Vreau să înţelegeţi că rolul nostru regional e important şi că toţi vecinii noştri sunt parteneri economici, politici, cu care trebuie să ne coordonăm într-o regiune extrem de complicată", a adăugat prim-ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ