Victor Ponta, despre dosarul de la DNA: Orice vor decide judecătorii, vom respecta decizia lor

| 16 sep, 08:56

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că va respecta orice decizie pe care o vor lua judecătorii în dosarul în care este cercetat de DNA, însă până la o sentință finală, va continua să-și susțină nevinovăția.

"Procurorul își susține punctul de vedere, eu mi-l susțin pe al meu și judecătorii vor decide. Orice vor decide, vom respecta decizia lor. Vor spune că sunt nevinovat, cum eu susțin, e în regulă, vor spune că sunt vinovat de ceva, sigur, voi plăti pentru faptele mele", a spus Ponta la Antena 3.

În opinia sa, documentul pe care l-a depus marți la DNA ar trebui să aducă o clarificare în dosarul în care este cercetat.

"De joi sau de vineri am tot încercat să merg, să prezint, astăzi am mers la registratură și am depus. Este o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene dată recent, pe 3 septembrie, care se referă la o speță identică cu cea în care mă aflu eu și care, practic, spune că acesta e interpretarea corectă: atâta timp cât am înregistrat atunci, în 2007-2008, documentele și am plătit taxe, nu există niciun fel de vinovăție. Cred că era relevant pentru cauză, pentru că, până la urmă, e dreptul procurorului să te acuze de ceva, e dreptul meu de a mă apăra de ceva, dar e o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene și cred că lucrurile sunt clare", a susținut premierul.

Victor Ponta s-a prezentat marți la sediul DNA fără avocat, pentru a depune un document la dosar. El a precizat că procurorul de caz nu a avut timp să-l primească și că acesta urmează să studieze respectiva decizie a Curții Europene de Justiție.

Ponta este cercetat de DNA pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, în același dosar cu fostul ministru Dan Șova, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Citeşte şi: Victor Ponta, la DNA. Premierul a depus documente UPDATE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ