Aşa procedezi şi tu când fierbi PIEPTUL DE PUI? Carnea va ieşi moale şi suculentă

| 14 mar, 2014

Recomandat în curele de slăbire, pieptul de pui este recunoscut pentru conţinutul redus de grăsimi. Fiert în apă cu sare şi condimente, pieptul de pui înnobilează salatele şi sandvişurile.

Gătit perfect, pieptul de pui trebuie să fie moale şi suculent. Cum obţinem cea mai gustoasă carne?

1. Carnea şi condimentele se pun în oală

Carnea de pui se spală cu apă rece şi se aşază într-un singur strat într-o oală adâncă şi largă. Bucăţile de carne se pot suprapune puţin, dar trebuie să ai în vedere că, puse într-un singur strat, se vor găti uniform. Puiul se sărează şi se adaugă condimentele.

2. Carnea se acoperă cu apă

După ce se condimentează, carnea se acoperă cu apă rece cât să-i depăşească nivelul cu aproximativ 3 cm. Dacă foloseşti şi vin, adaugă-l înainte, apoi completează cu apă.

3. Dă apa în clocot

Cratiţa se aşază pe aragaz, la foc iute. Se lasă până începe să dea în clocot. Din acest moment, vei vedea cum se formează spuma. Dacă vrei să foloseşti lichidul rămas ca bază pentru supe sau alte mâncăruri, înlătură spuma folosind o lingură sau o spumieră. Dacă nu, o poţi lăsa aşa.

4. Acoperă cratiţa şi găteşte carnea la foc mic

Când apa începe să dea în clocot, se reduce flacăra, apoi se acoperă cratiţa şi se găteşte.
După 8 minute de fiert molcom, carnea se încearcă: este gata dacă este opacă în centru. Dacă foloseşti un termometru pentru carne, acesta trebuie să indice în partea cea mai groasă 74 de grade Celsius. În mod normal, carnea de pui se găteşte perfect în 10-14 minute, în funcţie de grosimea ei şi de prezenţa oaselor.

5. Scoate carnea din apă

Când s-a fiert, carnea se scoate din apă şi se aşază pe un tocător.

6. Serveşte carnea

Pieptul de pui poate fi servit cald, la temperatura camerei sau rece, după preferinţă. Dacă a fost gătită cu tot cu os, când se răceşte suficient de mult cât să poată fi manevrată, carnea se dezosează. Oasele se întorc în cratiţă şi se fierb până se reduce lichidul. Zeama rămasă se foloseşte apoi ca bază pentru supe sau orez.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ