Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu: Majorarea pensiilor este cea mai mare de până acum

| 26 aug, 16:26

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că luna septembrie va aduce o majorare atât a pensiilor - "cea mai mare de până acum" -, dar şi a alocaţiilor, indexarea acestora fiind făcută de la începutul acestui an.

"Românii vor primi alocațiile și pensiile mărite în septembrie. Majorarea pensiilor este cea mai mare de până acum. Am făcut un efort în cazul pensionarilor. PSD în perioadă de creștere economică a crescut punctul de pensie cu 160, noi în perioadă de criză economică am crescut cu 177 de lei. Dacă voiau să crească pensiile, o faceau atunci. Nu au făcut-o. Pentru alocații a fost făcută indexarea de la începutul anului", a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus.

Citeşte şi Anunţul ministrului Muncii despre următoarele pensii care vor ajunge mărite la pensionari

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pregăteşte argumentele pentru a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu respingerea de către Parlament a ordonanţei de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii, reaminteşte RomâniaTV.net.

"Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Prefectura Gorj.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ