Monica Macovei: Dacă nu ne plac CĂTUŞELE, putem folosi EŞARFE din mătase

| 29 apr, 10:50

Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei şi actual europarlamentar, a comentat votul de marţi din Comisia Juridică a Senatului privind încătuşarea arestaţilor non-violenţi, spunând ironic că "dacă nu ne plac cătuşele, putem găsi alt mod de imobilizare, de exemplu cu eşarfe din mătase".

Propunerile privind eliminarea încătuşării arestaţilor non-violenţi în spaţiul public şi posibilitatea acuzatului de a alege o altă locuinţă decât cea trecută în acte, dacă face dovada că acolo domiciliază, avansate de senatorul PSD Şerban Nicolae, au fost acceptate marţi de Comisia Juridică a Senatului.

Monica Macovei consideră că deciziile adoptate marţi sunt "măsuri de protecţie a celor anchetaţi".

"Nu mi se par măsuri necesare şi măsuri utile luptei anticorupţie şi în general, luptei împotriva criminalităţii. Dimpotrivă, sunt măsuri de protecţie a celor anchetaţi şi sunt convinsă că domnului Şerban Nicolae şi celorlalţi politicieni nu le pasă de oameni, ci le pasă de ei, e vorba de protecţia lor, a politicienilor", a spus macovei, la RFI.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, "cătuşele sunt folosite în momentul în care o persoană este arestată, i se spune eşti arestat preventiv, pentru imobilizare, fiindcă datorită tulburării, supărării, emoţiei din acel moment, poate se răneşte pe sine, poate că răneşte pe altcineva sau pe cei care pun în aplicare un mandat de arestare emis de judecător": "Dacă nu ne plac cătuşele, putem să găsim alt mod de imobilizare, cu altceva, nu ştiu, eşarfe din mătase, dar care să reziste. Important este că e un mijloc de imobilizare şi nu de intimidare sau altceva".

"În al doilea rând", explică europarlamentarul, "domiciliul pe care îl avem cu toţii într-o carte de identitate devine important atunci când eşti arestat la domiciliu, pentru că eşti supravegheat în acest timp. Altfel, putem să stăm unde vrem, noi cei care nu suntem cercetaţi şi n-avem un arest la domiciliu. Ei dacă au cinci case sau zece prin lume, ne trezim că pleacă şi stau pe oriunde, în fiecare noapte în altă parte, tocmai ca să nu poată fi supravegheaţi".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 11:24
BASINESCU,MARELE CRIMINAL
DA,SCARBA MEA DE HOATA
TU VEI FI PRIMA ,SI CU CATUSELE , SI CU ESARFA CU CUR-CUBEUL,LA GATUL TAU
SCOFALCIT.LEPRA TE-AM AJUTAT,SI ACUM MABAGI,LA BULAU.SA-TI FIE RUSINE
SMONICA MARCOVEI.VEI INTR ASI TU,LA JILAVA.VOM DANSA IMPREUNA !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ