10 paşi ca să fii în siguranţă atunci când eşti online

| 22 oct, 2014

Fie că e vorba de viruși sau de hacking, atunci când ești online trebuie să fii atent pentru că poți avea mult de regretat.

1. Folosește mereu o parolă! Fie că e vorba de telefon, un site sau o rețea de socializare, prima linie de apărare pentru fiecare utilizator este parola sau PIN-ul. Nu este indicat să folosești aceeași parolă în mai multe locuri, asigură-te că e dificil de ghicit (nu folosi numele animalului de companiei, ziua de naștere sau numele echipei preferate) și nu dezvălui parola nimănui.

2. Ai grijă de programele instalate. Protejează-ți toate device-urile cu programe antivirus și instalează mereu update-urile programelor și aplicațiilor, având de multe ori incluse setări de protecție.

3. Păstrează totul privat. Verifică setările de pe toate rețelele de socializare pentru a te asigura că numai cei care îți dorești să afle anumite informații le pot vedea.

4. Caută „lacătul”. Când faci cumpărături sau transferuri bancare online, caută mereu semnul de lacăt în browser când ești logat sau când te înregistrezi și verifică să fie adresă începută cu ‘https://’. Acel „s” vine de la ‘securitate’.

5. Securizează Wi-Fi-ul. E foarte important să te asiguri că Wi-Fi-ul tău e protejat cu o parolă puternică pe care numai familia o cunoaște.

6. Licitează inteligent. Atunci când foloseşti un site de licitații, asigură-te că nu transferi niciodată bani direct către o bancă sau să dezvălui date personale. Mereu să te asiguri că obiectul pentru care licitezi e real și site-ul este de încredere.

7. Ai grijă la mesajele primite. Nu deschide niciodată și nu trimite mai departe emailuri care sunt suspecte și nu răspunde la mesaje pe rețelele de socializare de la persoane pe care nu le cunoști.

8. Ai grijă ce postezi. Ce se întâmplă online trebuie să rămână acolo și să ai grijă să nu spui lucruri care pot răni, supăra sau pune în pericol pe altcineva.

9. Log off, log out. De fiecare dată când nu mai stai în cont, dai log off.

10. Fii inteligent pe site-urile de socializare. Nu dezvăluit informații private când folosești un site de întâlniri și ia-ți toate măsurile de siguranță pentru a fi sigur că profilurile persoanelor cu care vorbești sunt reale. Nu transfera niciodată bani către persoane pe care le-ai cunoscut online, oricât de nefericită e situația care îți e dezvăluită.

Tag-uri: online, parola, virusi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
iuliana
eu
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ