Adrian Curaj: Sunt membru din 2015 al ASSN; de la numirea în Guvern, am donat banii primiți de la Academie

| 21 ian, 10:32

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, spune că a devenit membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) în 2015, în perioada în care președinte al acestei instituții era actualul ambasador al României în SUA, George Maior.

"Rațiunea de a fi membru vine din credința mea că educația, cercetarea și inovarea trebuie să fie la masă atunci când se discută, în cele mai înalte foruri, despre mecanisme de asigurare a securității naționale. Eu consider, și am declarat de multe ori, că investiția în educație, tehnologie și inovare este critică pentru competitivitatea României și bunăstarea cetățenilor ei, esențiale, la rândul lor, pentru incluziune și toleranță. De acestea din urmă depind, în mare parte, siguranța și securitatea României", a precizat demnitarul, într-un comunicat publicat pe site-ul MENCȘ.

În punctul său de vedere, el a arătat că informația se regăsește în declarația sa de interese.

Demnitarul a subliniat că de la numirea sa ca ministru al Educației a donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN și a dat asigurări că în continuare va face acest lucru.

"În ceea ce privește relevanța prezenței domnului Adrian Curaj într-o astfel de structură, precizăm că securitatea națională s-a reconceptualizat în ultimii ani și transcende zona de intelligence. Vorbim astăzi de sănătate, educație și inovare ca elemente majore de asigurare a securității naționale și dinamica este la nivel global, nu doar în România. Această abordare este cu atât mai necesară cu cât migrația și accesul refugiaților la educație, în țările primitoare, reprezintă o problemă de securitate națională și la nivel european. Și cyber-securitatea este importantă, mai ales când vorbim de educație și tehnologia informației, despre modul în care ne educăm copiii și le creștem capacitatea de a conștientiza potențialele riscuri ale mediului virtual. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în atribuțiile Academiei, intră implicarea în elaborarea programelor de cercetare științifică ale Ministerului Educației și ale altor ministere, precum și fundamentarea, argumentarea și expertizarea științifică a opțiunilor din sistemul de apărare și ordine publică și siguranță publică", se menționează în comunicatul MENCȘ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ