ALARMĂ! Andreea Paul: 152.000 de cereri pentru rambursarea costurilor cu concediile medicale nu au fost DECONTATE de CNAS

| 05 feb, 17:04

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul atrage atenţia că una din cinci cereri depuse pentru rambursarea costurilor cu concediile medicale ale angajaţilor nu a fost decontată de CNAS şi solicită instituţiilor abilitate să verifice situaţia, transmite Agerpres.

"Bilanţul este dramatic: 1 din 5 cereri depuse pentru rambursarea costurilor cu concediile medicale ale angajaţilor nu a fost decontată de CNAS. Asta înseamnă că 152.000 de cereri sunt nerezolvate din cele aproape 822.000 depuse. Dintre acestea, peste 60 de mii de cereri depuse legal au termenul depăşit pentru rambursare cu mai mult de doi ani, iar 92 de mii au termenul de rambursare depăşit cu mai mult de un an", afirmă deputatul liberal, într-un comunicat remis vineri AGERPRES, precizând că la începutul acestui an a adresat o interpelare CNAS cu privire la aceste întârzieri. 

Ea arată că una dintre cauzele enunţate de CNAS este lipsa personalului cu atribuţii în gestionarea acestor cereri. 

Andreea Paul afirmă că agenţii economici i-au semnalat că "nu de puţine ori sunt plimbaţi cu vorba". 

"Cred că instituţiile abilitate trebuie să verifice urgent aceste chestiuni", subliniază prim-vicepreşedintele PNL. 

Ea semnalează că, în timp ce unele instituţii sunt suprapopulate, altele duc lipsă de personal şi că problema este lipsa de transparenţă. 

"Am putea evita aceste blocaje administrative prin publicarea pe site-urile instituţiilor a atribuţiilor fiecărui angajat, a fişei postului, a CV-ului său, de ce nu, chiar şi a interviului de angajare etc. Cer să se întâmple acest lucru inclusiv la CNAS", conchide Andreea Paul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ