ALERTĂ ÎN SPITALE! Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: "Găsim soluţii. Managerii de spitale pot echilibra sporurile"

| 16 apr, 10:44

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat o întâlnire de urgenţă cu managerii de spitale pentru a găsi soluţii la problema scăderii veniturilor unor cadre medicale, prin eliminarea sau diminuarea unor sporuri.

Luni dimineaţă au continuat protestele spontane în mai multe unități sanitare din țară. Oamenii sunt nemulțumiți de legea salarizării și de felul în care sunt acordate sporurile. Unii medici şi cadre medicale au acuzat că, deși guvernanții susțin că le-au crescut salariile, ei s-au trezit cu veniturile diminate.

"Cu spitalele din Bucureşti avem o întâlnire de urgenţă privind modul de repartizare a sporului. Trebuie să respectăm legea, avem majorări salariale şi o încadrare de maxim 30% pe spor. Vreau să văd modul de repartizare a sporurilor ca să pot să văd cum stau lucrurile. Sunt spitale în ţară care au putut să echilibreze, aţi văzut că au publicat şi fluturaşii, dar în acest moment am solicitat o întâlnire cu managerii", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii la Realitatea TV.

Ministrul Sănătății admite că au fost nişte scăderi la personalul care nu a intrat în grilă până în 2022 și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor. O soluție considerată doar una "temporară" de sindicatele din sănătate, din cauza lipsei de fonduri.

cand ti se dubleaza salariul eu cred ca poti sa fii multumit

"Vor exista probleme la spitalele de monospecialitate care au avut sporurile la maxim. Sunt probleme punctuale pe care doresc să le văd. Banii pentru majorările salariale, diferenţele de încadrare şi de sporuri sunt primiţi de spitale de la CNAS pe act adiţional. Sunt nişte mecanisme de calcul şi vreau să văd exact cum s-au făcut aceste repartizări pe sporuri. Managerii trebuie să echilibreze repartizarea sporurilor", a mai spus Sorina Pintea, luni dimineaţă, la Realitatea TV.

Haosul din sistemul sanitar românesc pare fără sfârșit. Azi, teoretic, este zi de leafă pentru angajații care salvează vieți. Însă, mulți dintre ei încă își așteaptă fluturașii de salariu. Managerii de spitale se plâng că nu au bani de sporuri, ci abia le ajung pentru salariile de bază. În aceste condiții, cadrele medicale amenință din nou cu protestele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ