Amintirile pot fi transmise GENETIC de la o generație la alta

| 07 mai, 2014

Amintirile pot fi transmise de la o generație la alta prin modificări structurale care permit copiilor să moștenească experiența părinților, arată o nouă cercetare a Emory University din Atlanta, SUA

Cercetătorii au presupus până acum că amintirile și experiențele trăite într-o viață pot fi transmise prin educație generațiilor următoare, dar noul studiu arată că e posibil ca informațiile dobândite să fie moștenice biologic prin modificări chimice în ADN.

Oamenii de știință de la Emory University au descoperit că șoarecii pot transmite genetic informații despre experiențe traumatice – în acest caz frica de mirosul de flori de cireș.

Rezultatele studiului ne pot ajuta să înțelegem de ce unii oameni suferă inexplicabil de anumite fobii. O frică de păianjeni poate fi, de fapt, moștenită din familie.

“Rezultatele noastre ne ajută să apreciem cum experiențele unui părinte, de dinainte de a concepe un copil, influențează structura și funcțiile sistemului nervos”, spune dr. Brian Dian, coordonator al cercetării. El consideră că acest fenomen ar explica transmiterea intergenerațională a unor afecțiuni neuropsihiatrice precum fobii, anxietate și stres post-traumatic.

În cadrul studiului, cercetătorii au învățat șoarecii să se teamă de mirosul de flori de cireș prin aplicarea de șocurile electrice înainte de a le da voie să se înmulțească. Studierea puilor a arătat că aceștia se temeau de mirosul florilor de cireș comparativ cu un miros neutru.

Oamenii de știință au observat schimbări structurale în zona creierului care se ocupă cu detectarea mirosului atât la părinți cât și la pui. ADN-ul animalelor a arătat schimbări chimice ale genei responsabile cu detectarea mirosului. Acest lucru demonstrează că experiențele sunt cumva transmise de la creier la genom.

 

Sursă: totb.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ