ANAF strânge șurubul. Cum vrea Fiscul să încaseze mai mulți bani de la români

| 12 sep, 10:39

ANAF pregătește o serie de măsuri pentru a crește veniturile la buget în a doua parte a anului.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut recent șefului ANAF, Ionuț Mișa, într-o scrisoare, să se angajeze „ferm” că va colecta în ultimele luni ale anului, din TVA și accize, venituri suplimentare de 2,4 miliarde de lei.

Planul ANAF pentru a crește veniturile la buget în a doua parte a anului prevede: creșterea numărului de controale la firmele mari și mijlocii, mai ales în București, modificări privind criteriile analizei de risc, precum și introducerea unui sistem de proceduri care să fie utilizat de inspectorii fiscali și care să conducă la un tratament unitar în ce privește soluționarea diverselor situații întâlnite în controale, potrivit Profit.ro.
Un document al ANAF pentru semestrul II al anului prevede să crească eficiența activității de inspecție fiscală, în sensul identificării de noi zone și domenii de risc fiscal, prin noi criterii de risc și redefinirea criteriilor de risc fiscal utilizate în prezent.
Tag-uri: ANAF, fisc
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ