ANRE, raiul escrocilor pe banii românilor. Guvernul face ordine

| 13 iun, 2014

Suntem furaţi pe faţă de către furnizorii de energie electrică, iar Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei (ANRE), care ar trebui să ne protejeze, este colaboratoare la acest flagel. Însă ulciorul nu merge de multe ori la apă şi toată această reţea a fost descoperită de către autorităţile abilitate, iar Guvernul Ponta pare gotărât să o destructureze total.

Pe scurt, în urma unei înţelegeri între Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Gheorghe Ciubotaru, asociat la ElectroAlfa International, şi Florin Gugu, director în cadrul furnizorului de electricitate, fiecare client al Enel plătea cu 6% mai mult la factura la energie. Potrivit unui calcul realizat de unele surse media paguba se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Acest lucru este inadmisibil, iar toată această reţea trebuie destructurată. Acest mesaj ferm a venit din partea Guvernului Ponta, care a anunţat luarea de măsuri legislative care să nu mai permită încărcarea facturilor la energie. Astfel, premierul Ponta a declarat că Guvernul va sprijini ancheta Parlamentului privind îndeplinirea atribuţiilor de către ANRE şi va modifica legislaţia în domeniu pentru a preveni noi nereguli.

„Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem şi să sancţionăm penal 2-3-4-5 oameni vinovaţi. Am văzut că Parlamentul vrea să facă o anchetă foarte clară privind modul în care ANRE şi-a îndeplinit sarcina prevăzută de lege şi de obligaţiile pe care le avem pe plan european ca să putem, după aceea, să luăm măsuri legislative şi să întărim controlul pe care ANRE îl face pe toată zona de energie“, a spus Victor Ponta.

O abordare similară a venit şi din partea ministrului delegat pentru Energie Eugen Nicolescu, care a declarat că dacă facturile au fost „umflate, trebuie găsită o metodă de către autoritatea de reglementare pentru ca sumele să fie returnate. Este o anchetă în desfăşurare, inclusiv de către DNA. Înţeleg că va fi o şi investigaţie parlamentară. Trebuie să lăsam instituţiile care au competenţe în domeniu să-şi facă treaba”.

Acţiunea organelor de urmărire penală trebuie salutată, pentru că transmite un mesaj foarte clar celor care sifonau/sifonează bani publici: nimeni nu mai este protejat. De asemenea, şi abordarea Guvernului Ponta trebuie salutată pentru că transmite un mesaj clar tuturor celor care se implicau în politică pentru a ocupa funcţii importante pentru a sifona banii publici şi pentru alte avantaje de acest gen: această guvernare nu susţine clientela politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2014
ion
De ce nu a facut ordine inainte sa descopere DNA-ul furaciunea? Ca doar conducerea e numita politic de PSD !
Chiar ne luati de prosti cu astfel de articole !
13 iun, 2014
curios PPDDist
in timpul carei guvernari a fost numit tovarasul la ANRE,dle Sultanescu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ