Are şi Klaus Iohannis casa lui din Mihăileanu?

| 08 aug, 2014

Pe lângă casa dobândită în baza unor declaraţii false, Klaus Iohannis mai deţine alte 5 imobline care au fost însuşite tot într-un mod suspect. Întrebat de presă cum a achiziţionat cele şase imobilele, Klaus Iohannis a declarat că le-a cumpărat din salariul de profesor şi de primar.

În ciuda imaginii de om politic serios şi integru pe care Klaus Iohannis a încercat să şi-o construiască de când se află în politica mare, pe zi ce trece apar tot mai multe informaţii care vin să arate adevărata faţă a lui Klaus Iohannis. Una din informaţiile care vin să dea peste cap tot ceea ce românii ştiu despre preşedintele PNL este modul în care acesta a dobândit o serie de imobile în municipiul Sibiu.

Presa naţională a adus recent noi informaţii cu privire la modul controversat în care Klaus Iohannis a dobândit o locuinţă de la stat exact cum a făcut-o şi Traian Băsescu cu casa din Mihăileanu. Edilul Sibiului a dobândit un apartament în Sibiu în baza legii 112/1995, deşi deţinea o casă cu suprafaţa de 377 metri pătraţi. Potrivit legii, din moment ce soţii Iohannis deţineau o locuinţă nu mai aveau dreptul să cumpere de la stat un alt imobil.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS – un liberal căruia îi place „securismul”?


Pentru a dobândi imobilul în cauză soţii Iohannis au făcut uz de fals în declaraţii. Înainte de semnarea contractului de vânzare cumpărare a apartamentului soţii Iohannis au declarat, în scris, pe propria răspundere, că nu deţin în proprietate altă casă. Falsul celor doi soţi se încadrează şi la condiţii agravante deoarece aceştia au declarat că imobilul pe care îl deţineau înainte de a cumpăra de la stat apartamentul are doar 21,6 metri pătraţi şi este deţinut în cotă de 1/8. Astfel, declararea unui spaţiu mai mic i-a permis familiei Iohannis să achiziţioneze apartamentul în apartamentul în care locuiau cu chirie la stat. Conform declaraţiei de avere a lui Klaus Iohannis din 2009, suprafaţa apartamentului a avea 54,47 mp. În 2009, suprafaţa apartamentului a crescut la 84,60 mp.

Pe lângă casa dobândită în baza unor declaraţii false, Klaus Iohannis mai deţine alte 5 imobline care au fost însuşite tot într-un mod suspect. Întrebat de presă cum a achiziţionat cele şase imobilele, Klaus Iohannis a declarat că le-a cumpărat din salariul de profesor şi de primar. „Este, dacă vreţi, un model extrem de simplu. Din relativ puţini bani şi din ce am avut, totuşi, am pornit cu soţia de la un apartament de patru camere pe care l-am cumpărat din banii de nuntă. Din acei bani şi bani adunaţi, din meditaţii, salarii, am făcut următoarea achiziţie, am închiriat-o, am adunat banii, am mai făcut una”, a declarat Klaus Iohannis în luna iunie.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. KLAUS IOHANNIS - încă un corijent nepregătit la economie

Faptul că edilul Sibiului deţine şase imobile nu reprezintă un fapt reprobabil în sine. Modul netransparent şi controversat în care au fost dobândite clădirile reprezintă o problemă căreia Klaus Iohannis trebuie să vină cu explicaţii în faţa opiniei publice, dar şi a justiţiei.

Chiar dacă primele dezvăluiri cu privire la modul dubios în care a dobândit unele clădiri au fost relatate de presa naţională încă din luna iunie, preşedintele PNL nu a oferit nici până acum explicaţii despre modul în care a achiziţionat aceste bunuri.

Faptul că primarul Sibiului nu a venit cu explicaţii convingătoare cu privire la modul în care a dobândit cele şase imobile ne îndreptăţesc să credem că liberalul are ceva de ascuns. Din informaţiile publicate de presă până acum, avem toate datele pentru a bănui că liderul liberal şi-a dobândit avere prin mijloace nu tocmai licite. Dacă Klaus Iohannis nu oferă românilor explicaţii convingătoare, singura abilitată să facă lumină în acest caz este Justiţia care va trebui să se autosesizeze şi să ancheteze modul în care edilul Sibiului dobândit averea.

Tag-uri: Klaus Iohannis, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian
Ponta il va gratia pe Voiculescu...
hai USD si Pc ...
hai Antena 3

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ