Alegeri prezidenţiale 2014. KLAUS IOHANNIS - încă un corijent nepregătit la economie

| 07 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Spectacolul electoral este dominat pe dreapta de două personaje funambulești: Traian Băsescu, un președinte care nu știe să piardă și Klaus Iohannis, un candidat care nu știe să câștige.

Alegeri prezidenţiale 2014. În timp ce mass media își vede asigurate la modul nesperat subiectele tabloide estivale de zvârcolirile inepte și lipsite de orice prestanță prezidențială, executate de un Băsescu pe cale de părăsi pentru totdeauna Palatul Cotroceni, pe temele analiștilor politici cam suflă briza delăsării liberale. Timorat de argumentele economice palpabile cu care intră în cursă Victor Ponta, Klaus Iohannis pare să-și fi înghițit limba, aproape inexplicabil. Da, admitem că nu este prea ușor să concurezi pe cineva care îți pune oricând pe masă rezultatele concrete obținute, ba chiar mai rău, chiar aplaudate de publicațiile de specialitate din Occident, dar, pentru numele lui Dumnezeu, nici măcar să nu fii în stare să promiți ceva, altceva și în altă direcție decât a mers Victor Ponta, mi se pare prea de tot. Sindromul de non-combat de care suferă Iohannis este mai mult ca sigur expresia unor victorii aranjate și a lipsei de antrenament – din lipsă de adversarii- în toți acești ani prea comozi petrecuți în fruntea primăriei din Sibiu.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

Alegeri prezidenţiale 2014. Un lucru este din ce în ce mai evident, oricât de frumos și mare ar fi Sibiul, este totuși doar un oraș de provincie, care nu se compară cu complexitatea unei țări întregi. Din acest punct de vedere este de înțeles timorarea lui Klaus Iohannis, care ezită să intre în dezbatere cu premierul Ponta. Ce poate Iohannis să pună pe masă, disputa pe statutul de capitală culturală europeană, gestionarea unor fonduri europene? Frumos dar prea puțin și Iohannis știe că riscă să intre într-un păgubos schimb de replici în care șmecheriile de matroz ale lui Băsescu, cu camere ascunse și aiureli, nu mai țin. Lumea s-a ars cu priceputul președinte-premier, a văzut că se poate și altfel cu actualul prim-ministru social-democrat și de acum tot electoratul a devenit conștient, la modul necruțător, că distracția e pe bani și dacă-l urci pe unul în corcoduș pe motiv că e înalt și stă costumul frumos pe el cînd coboară din BMW, riști să mănânci doar corcodușe pentru foarte mult timp de acum înainte.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Viorel Cataramă, candidatul Realitatea TV pentru cursa prezidențială

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis pare să fi intrat ca un elev nepregătit de examen în această competiție în care grila cea mai grea este cea economică. Românii nu mai vor în ruptul capului nici comedianți, nici președinți jucători, nici colerici autiști la Cotroceni și nici vampe de la Cuca Măcăii, cocoțate pe tocuri scumpe la oraș, pe motiv de oameni de afaceri cu naturel simțitor și apetit pentru eternul feminin. Din toată liota de vreo 15 candidați la prezidențiale, abia dacă stau în picioare vreo trei nume și Klaus Iohannis nu e printre acestea. Restul? Niște elevi de la fără frecvență care nu știu cum să evite întâlnirea cu profesorul Ponta, mai ales că bibliografia obligatorie e din Financial Times și The Economist. Adică din zona în care și ”priceputul la toate” Băsescu s-a făcut de rușine într-un mare fel...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
albescu
Un articol fara argumente dar plin de invective..
Penibila sfortarea autorului de a demonstra ceva in lipsa argumentelor. Yipul acesta de articol plin de adjective dar fara nici o logica seamana a calomnie. Ce i se repreoseaza lui Johannis? Ca tace! Pai ce sa faca daca nu este inca desemnat candidat pentru Cotroceni. Se pare ca nominalizarea se va face dupa 10 august! Aveti putintica rabdare...
07 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita
Ponta este "profesor" in economie..la fel cum este si "doctor" in drept
preda cursul de MTO
de fapt este repetent
Iohannis este doar corijent la economie
poate trece examenul in toamna

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ