Candidatura Monicăi Macovei produce manifestări neplăcute pe dreapta

| 07 aug, 2014

Alegeri prezidentiale 2014. Nu știm cum se face, dar cu mai puțin de trei luni până la alegerile prezidențiale, dreapta, care se visează unită, este din ce în ce mai fărâmițată. Pe sistemul ziua și candidatul, ieri, Monica Mocovei anunța cu surle și trâmbițe că, la cererea “a mii și mii dintre voi”, s-a hotărât să scrie istorie și să devină prima femeie președinte a României.

Anunțul oficial al candidaturii fostului ministru al Justiției nu a venit ca o surpriză în condițiile în care nemulțumirile ei cu privire la faptul că i s-a refuzat șansa de a fi inclusă în evaluările sociologice interne care urmează să determine care va fi prezidențiabilul Alianței Creștin Liberale au fost vizibile. Un alt lucru care a dat-o de gol a fost și campania agresivă din mediul online, bineînțeles neasumată. Una peste alta, se bănuia că Macovei va face primul salt spre Cotroceni, ceea ce produce manifestări neplăcute pe dreapta și încurcă multe calcule deja făcute de către partidele de dreapta.

Monica Macovei candidat. Fară să avem vreun dubiu că Macovei nu va reuși să treacă de primul tur, merită să încercăm să ne dăm seama cui va fura din voturi fostul ministru al Justiției. În primul rând, candidatura acesteia pune bețe în roate Alianței din care face parte și care oricum pierde mult teren și din cauza amânării desemnării prezidențiabilului comun al PNL și PDL. Practic, sunt trei dintr-o lovitură, dacă, pe lângă Cătălin Predoiu și Klaus Iohannis, îl mai luăm în calcul pe Mihai Răzvan Ungureanu, care încă mai speră într-o minune, iar asta pentru fiecare dintre ei are câte o problemă – Iohannis cu ANI, Predoiu cu scorul din sondaje și MRU cu faptul că nu este dorit ca prezidențiabil de către ACL.

Citeşte şi: De ce a sărit Băsescu la gâtul lui Macovei?

Un alt candidat care va suferi o pierdere de voturi este Diaconescu, candidatul PMP, care nici el nu stă minunat la capitolele notorietate și intenție de vot. Susținut oficial de către Băsescu, Diaconescu va pierde și din cauza faptului că va deveni o victimă colaterală a războiului declarat între președinte și fostul ministru al Justiției. Așteptăm să vedem dacă Băsescu o va dezbraca public și pe Macovei înainte de campania prezidențială, că până în acest moment nu face decât să o ajute indirect prin distanțare, prin infirmarea faptului că aceasta încă este unul dintre oamenii lui de încredere.

Candidati prezidentiale 2014. În definitiv, candidatura Monicăi Macovei va produce un cutremur în cadrul dreptei la nivelul voturilor. Interesant de urmărit va fi, însă, cum vor decurge relațiile dintre partidele și candidații de dreapta, care în turul doi vor fi nevoiți să strângă rândurile în spatele unui singur prezidențiabil.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
ovi
vise,maica,vise!
Se baga si asta ca musca in lapte,stiind ca oricum nu va obtine nici macar 1 la suta ...dar se baga sa le incurce celorlalti voturile.
07 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita
inca o victorie a lui Ponta
După ce, anul trecut, declarase că Ungaria ar trebui să îşi asume un eventual conflict cu România pentru a forţa acordarea autonomiei teritoriale aşa-zisului Ţinut Secuiesc, iar în 10 martie a.c. a fost în centrul tensiunilor de la Târgu Mureş, după un miting autonomist organizat de Consiliul Naţional Secuiesc, parlamentarul ungar Vona Gabor, şeful partidului extremist JOBBIK, va fi din nou ”oaspete de onoare” în România. În martie, Victor Ponta a anunţat că Vona Gabor ar putea fi declarat persoană indezirabilă. Acum, Ministerul de Interne refuză însă să spună dacă a fost declarat sau nu.
07 aug, 2014
cantautor
CTP despre maretul gest al lui Ponta-gandul
Cam asta făcut şi tânărul bavarez V. Ponta denunţând pactul de coabitare, căsnicia parafată cu T. Băsescu acum un veac. E un al doilea moment de un ridicol uriaş al lui Ponta în faţa lui Băsescu, după vizita MTO cu ministruţa Harvard la Cotroceni, care i-a adus printre tinerii de pe net porecla „Mickey Mouse” premierului cu ochişori rotitori. Aşa zisul pact era o mostră de literatură a absurdului în care, cum scriam la semnarea lui, se spunea că apa e udă şi că nu e alb ca negrul. E ca şi cum V. Ponta ar fi rupt acum o pagină din Urmuz.

Băsescu are tot dreptul să spună că l-a păcălit.

Necopt la cap din punct de vedere politic, Ponta îi răspunde lui Băsescu cu un potop de insulte. Ca şi în cazul vizitei la Cotroceni, pe care nu îl obliga nimeni s-o facă, candidatul copilot îşi dă singur cu levierul în genunchi prin simplul fapt că îl ia în consideraţie pe Băsescu. Încă preşedintele nu candidează la nimic şi nu are un candidat competitiv căruia să-i transfere procentele lui de credibilitate, câte or mai fi. V. Ponta nu pricepe că dacă într-o ciocnire cu Băsescu pierde, să zicem, 10 puncte electorale, iar Băsescu pierde 100, punctele pierdute de Băsescu nu contează, în vreme ce acele 10 puncte scăzute lui Ponta sunt uriaşe.

În spaţiul românesc, povestea nemţească pe care v-am spus-o se reduce la genialele versuri: „Ce-a aflat Tănţica de la Procopoaia/Când s-a dus aseară după ce-a stat ploaia/Ca să ceară un model de şorţ?/Mişu St. Popescu nu mai dă divorţ.”
Victor V. Ponta e un Mişu St. Popescu care dă divorţ.

Un Mişulică pe care Băsescu, dacă ar concura în această campanie prezidenţială, l-ar face pluş.
07 aug, 2014
lolita
cine mai este si CTP-ul asta?
basist,cretin...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ