Monica Macovei, despre procesul lui Voiculescu: În alte ţări, ar fi durat trei-patru luni, nu şase ani

| 08 aug, 2014

Procesul lui Dan Voiculescu. Monica Macovei, europarlamentar PDL şi fost ministrul al Justiţiei, a declarat la RFI că în alte ţări când un proces durează un an sunt deja probleme deoarece se cheltuie mulţi bani. Comentariile ei vin în contextul în care instanţa va da vineri verdictul final în procesul ICA, în care este judecat Dan Voiculescu.

Dosarul ICA. Monica Macovei declară că "justiţia îşi urmează calea. Precizez că e un proces vechi de şase ani de zile, e logic să se termine. În alte ţări durează trei-patru luni, maximum un an de zile, când durează un an de zile, deja sunt probleme, că se cheltuie prea mulţi bani pe un proces, că la noi nu se calculează cât costă un proces".

Citeşte şi: DAN VOICULESCU: Kovesi a făcut o mare greşeală, riscă excluderea din magistratură

Verdict Dan Voiculescu. De ce sunt procesele atât de lungi în România? "Au început să fie mai scurte, erau proceduri în Codul de Procedură, acum s-a schimbat Codul de Procedură. Dar exista şi o atitudine, care însă s-a schimbat, din partea unor judecători. Dan Voiculescu e trimis în judecată din 2008. Acum noi ştim că dânsul a contribuit major la amânare: şi-a dat demisia din funcţia de senator, ca să se mute dosarul, apoi iar a intrat în Senat şi atunci iar s-a mutat dosarul, că dacă eşti senator, dosarul se judecă la Înalta Curte, după aceea iar şi-a dat demisia şi s-a întors dosarul la Tribunalul Bucureşti. Deci a contribuit la această tergiversare. Sigur, mă gândesc şi la alte cazuri. Au fost judecători care au ţinut dosarele până s-au prescris (...). Eu aş da afară pe orice judecător din vina căruia un dosar se prescrie. Stă la tine în birou şi dai termene trei ani de zile?", se întreabă fostul ministru al Justiţiei.

Dan Voiculescu dosarul ICA. Monica Macovei se bucură totuşi că "DNA funcţionează şi-i prinde şi mă bucur că judecătorii, colegii lor, îi condamnă şi nu cu suspendare, ci cu executare. Deci avem şi nişte judecători şi procurori colosali, care s-au format în această perioadă, sunt total independenţi, profesionişti, stăpâni pe ei, nimic nu-i clinteşte, aşa trebuie să fie toţi".

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Aştept verdictul acasă, alături de familie. Produc rău în jurul fără să vreau

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 aug, 2014
Radu
Prescriere?
un dosar nu ar trebui sa se prescrie. Ce este asta prescriere in codul penal?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ