Iohannis şi noua Alianţă DA ţin isonul lui Băsescu

| 06 aug, 2014

În ciuda retoricii PDL şi PNL de a declara că nu colaborează cu preşedintele Traian Băsescu, zilele acestea cele două partide au dat o nouă mostră de ipocrizie arătând că de fapt se află în slujba şefului statului.

Astfel, după ce Traian Băsescu i-a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională privind ordonanţa de urgenţă ce aduce modificări la Legea Educaţiei, noua Alianţă D.A. a venit şi ea în sprijinul şefului statului cu o cerere similară. Organizaţiile din toate judeţele ale PNL şi PDL au solicitat Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa 49/2014, care aduce modificări la legea educaţiei naţionale.

În cadrul conferinţei de presă organizată de PNL în care au fost oferite detalii cu privire la solicitarea adresată Avocatului Poporului, Klaus Iohannis a atacat guvernul, afirmând că acesta se foloseşte de vacanţa parlamentară pentru a emite ordonanţa de urgenţă. "O modificare în aproape 100 de puncte, nu este o modificare urgentă și poate chiar necesară și este o schimbare total a legi. Acest lucru, considerăm noi liberalii nu trebuie făcut așa. Dacă Guvernul ar fi dorit o schimbare a legii educației putea să vină în dezbatere publică, ba chiar mă mir de ce nu a făcut-o, fiindcă avem de-a face cu un Guvern care se numește teleguvernare și se putea explica excepțional de bine acolo tot ce dorește Guvernul și primul-ministru să schimbe în legea educației. Este inadmisibil să lăsăm o astfel de modificare nediscutată, nesancționată", a declarat la mijlocul lunii iulie Klaus Iohannis.

Ordonanţa contestată de Traian Băsescu şi Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL este rezultatul unui proces îndelungat de dialog cu cadrele didactice, sindicate din învăţământ, asociaţiile de elevi şi părinţi, autorităţi locale şi societatea civilă. Astfel, din acest motiv nimeni în afară de cele două partide din opoziţie şi şeful statului nu a criticat proiectul de lege care urmăreşte o abordare incluzivă. De altfel, ordonaţa îşi propune să aducă modificări Legii Educaţiei astfel încât cei elevii cu rezultate mai slabe să nu fie abandonaţi de sistem, ci să fie stimulaţi să dobândească o pregătire profesională, astfel încât la terminarea studiilor să nu înrgoaşe numărul şomerilor sau al emigranţilor şi să găsească un loc de muncă bine plătit.

PDL şi PNL susţin că actul normativ emis de guvern şi-a depăşit limitele delegării prevăzute de Constituţie, „domeniul educaţiei nu se poate legifera prin ordonanţe de urgenţă, domeniul nefiind unul în care urgenţa să poata fi demonstrată”. Justificarea celor două partide este necredibilă în contextul în care ordonanţa în cauză aduce unele modificări operaţionale Legii Educaţiei adoptate în 2011, prin modificarea unor inadvertenţe cauzate de inaplicabilitatea unor măsuri. Pe de altă parte, argumentele PDL sunt total ipocrite în contextul în care în perioada guvernării portocalii, cabinetele conduse de Emil Boc au emis un număr record de ordonanţe de urgenţă, care de cele mai multe ori reprezentau o imixtiune în atribuţiile Legislativului.

Este astfel cât se poate de evident că şeful statului şi cuplul Klaus Iohannis-Vasile Blaga atacă la unison Legea Educaţiei, demonstrând o dată în plus, dacă mai era nevoie, că cei trei acţionează împreună împotriva guvernului. În ciuda declaraţiilor liderilor ACL de negare a colaborării cu şeful statului, cererea înaintată Avocatului Poporului este trasă la indigou după cea a lui Traian Băsescu. Iniţiativa PDL şi PNL arată nivelul de sfidare la adresa românilor la care au ajuns cele două partide care nu recunosc colaborarea cu cel care a dus România într-o direcţie greşită timp de zece ani.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. TRAIAN BĂSESCU a recunoscut, printre rânduri, înţelegerea cu KLAUS IOHANNIS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,in acesti 10 ani de trista amintire ,de care zici tu,tata socru Sarbu se zbatea sa-si faca ginerele ministru..
si sa aduca PSD la guvernare
si a facut in 2009 guvern cu PDL si Ponta a fost investit ministru
de Basescu
sau esti uituc sau esti cam prostut...
07 aug, 2014
Csaba Palada Mieunel
ziarul Puterea
Agenţia Domeniilor Statului este de la înfiinţare patria hoţilor de partid şi de stat. Unii care s-au perindat pe la conducere au intrat în puşcărie, alţii s-au ales cu dosare penale. Însă, la jaful de acolo, care continuă şi astăzi, procurorii mai au mult de lucru. Victor Ponta a avut grijă, cum a ajuns la Palatul Victoria, să-şi treacă ADS în directa subordine. La fel a procedat şi cu Agenţia Naţională de Cadastru, unde Ilie Sârbu (foto) şi-a instalat de urgenţă oamenii săi de încredere. Pe scurt, familia prim-ministerială controlează pământul patriei de pe uscat, de pe ape şi din aer.

Dacă vă sună cunoscută introducerea, nu disperaţi, abia acum urmează contribuţia Bursei Zvonurilor. „Să fi fost prin 2003-2004, îşi aminteşte un amic al Bursei. Aveam o sentinţă definitivă prin care eram pus în posesie pe vechiul amplasament. Terenul, care fusese naţionalizat cu tot ce era pe el, de la bunicii mei, era atunci, ca şi în momentul de faţă, arendat de la ADS de nişte foşti securişti şi activişti PCR. Cum-necum, ajung la preşedintele ADS de atunci, Corneliu Popa, adus de la Timişoara de ministrul Agriculturii în funcţie, Ilie Sârbu. Văzând hotărârile judecătoreşti, mai de frică, mai de ruşine, Popa emite o adresă către arendaşi în care îi înştiinţa că trebuie să elibereze terenul de câteva hectare. Nenorociţii de securişti ajung la Sârbu, care îl cheamă la raport pe Popa. Acesta îi spune la telefon că e cu mine la el în birou. Ministrul îi zice să mergem împreună la el. Ajungem, Sârbu ascultă povestea, se uită peste deciziile instanţelor şi îl întreabă pe şeful ADS: Câte hectare mai avem în rezerva aia de la Otopeni? O sută şaizeci, vine răspunsul. Ok, zice viitorul socru de premier. Apoi, uitându-se la mine: Vă punem în posesie acolo, oricum e mai valoros ca al dumneavoastră şi nu ne certăm nici cu ăia de pe suprafaţa din acte! Am refuzat, motiv
07 aug, 2014
Csaba Palada Mieunel
continuare...
Am refuzat, motivându-i că s-ar răsuci ai mei în mormânt dacă aş accepta să intru pe terenul altor oameni, că nici ăla nu căzuse din cer. Aşa că şi azi mă uit la sentinţele Justiţiei, iar ADS încasează redevenţe pe pământul meu”. Bursa Zvonurilor e tare curioasă la cine au ajuns cele 160 de hectare de la Otopeni. Poate se întreabă şi procurorii...

Corneliu Popa e ăla care a cerut zilele trecute să i se facă testul cu detectorul de minciuni în Dosarul ICA-Voiculescu, în care îşi aşteaptă sentinţa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ