Macovei, piatra pe care “înțelepții” dreptei încearcă s-o priceapă

| 07 aug, 2014

Candidatura fostului ministru al Justiției este cel puțin misterioasă, fiind imposibil să nu ne gândim, în primul rând, la faptul că refuză să-și dea demisia din PDL, în condițiile în care va candida ca independent. Probabil, Macovei și-ar dori un deznodământ ca cel al lui Diaconu la alegerile europarlamentare, dar pentru că acest lucru este destul de puțin probabil.

Numărul în creștere al candidaților prezidențiali de dreapta, oficiali sau neoficiali, conduce la situația în care aceștia uită de visul unificării și își întorc armele unii împotriva altora, iar ultima candidatura anunțată, cea a Monicăi Macovei, vine să confirme acest lucru. Cum era de așteptat, “înțelepții” dreptei au ieșit la rampă cu declarații, analize și păreri cu privire la șansele pe care noul candidat în cursa pentru Cotroceni le are. Chiar dacă părerile sunt împărțite, unii reprezentanți ai dreptei condamnând această inițiativă, iar alții, sfioși, găsind argumente care să o recomande pe Macovei pentru funcția supremă în stat, concluzia lor este aceeași – Monica Macovei nu este o opțiune viabilă pentru alegerile din toamnă și nu are șanse să intre în turul II de scrutin.

Citeşte şi: Declaraţie neaşteptată a Monicăi Macovei. Ce spune europarlamentarul PDL despre unirea cu Rep. Moldova


Candidatura fostului ministru al Justiției este cel puțin misterioasă, fiind imposibil să nu ne gândim, în primul rând, la faptul că refuză să-și dea demisia din PDL, în condițiile în care va candida ca independent. Probabil, Macovei și-ar dori un deznodământ ca cel al lui Diaconu la alegerile europarlamentare, dar pentru că acest lucru este destul de puțin probabil, își păstrează plasa de siguranță, respectiv PDL. Democrat-liberalii vor primi înapoi oaia rătăcită, iar asta pentru că au nevoie de voturile ei în turul II, motiv pentru care și buldogul Blaga se ferește să fie prea categoric în declarații sau să facă pasul decisiv să o excludă din partid.

”Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL, dar când are o candidatură în afara partidului se află în afara partidului. Se exclude singură, eu nu am dat din afară din partid pe nimeni”, a explicat președintele democrat-liberalilor care, în același timp, a lămurit problema – nimeni nu o dă afară pe Macovei, Macovei nu își dă demisia, prin urmare se aplică ce am zis mai sus. La polul opus, Predoiu pare mai preocupat de candidatura acesteia, în condițiile în care încă mai speră ca luni să fie desemnat candidatul Alianței Creștin Liberale. Cu toate că încearcă să ascundă neliniștea în spatele unui discurs moderat, este evident că nu-i pică bine - ”Poate să ciugulească ceva voturi, fără îndoială. Poate să aducă şi ceva nehotărâţi la vot. În orice caz, nu ajută dreapta în general. Regret că s-a angajat în această aventură”.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Emil Boc este unul dintre reprezentanții dreptei care s-a simțit dator să comenteze anunțul Monicăi Macovei de a candida în cursa prezidențială. Aflat între două ape, cu un picior în PDL, dar veșnic devotat lui Băsescu, primarul Clujului nu a fost așa de tranșant în ceea ce privește decizia colegei sale precum a fost președintele. "Candidatura Monicăi Macovei a venit prea târziu. Putea fi un candidat bun, pentru că acum mai mult încurcă decât ajuta dreapta, din nefericire", a explicat Boc, care a ajuns la aceeași concluzie – Monica Macovei nu are de ce să candideze la alegerile din toamnă.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu nu se lasă. Prim-vicepreşedintele PDL vrea cu tot dinadinsul să devină prezidenţiabilul ACL


Un discurs de susținere a candidaturii Monicăi Macovei vine din partea lui Theodor Paleologu, care are doar cuvinte de laudă la adresa fostului ministru al Justiției, cu toate că nici acesta nu consideră că are vreo șanșă de reușită "Consider anunțul candidaturii doamnei Monica Macovei o veste bună în măsura în care va funcționa ca un pinten în coasta partidelor zise de dreapta. Nu cred că poate cîștiga, dar dacă este destul de înțeleaptă, va determina o schimbare în planurile păguboase de pînă în prezent".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ