Marele candidat Klaus Iohannis a ajuns să se teamă de Monica Macovei

| 07 aug, 2014

Monica Macovei candidat este extrem de incomodă şi dă peste cap calculele pe zona de dreapta a scenei politice.

Monica Macovei preşedinte. Scena politică din România, mai ales pe spectrul ei de dreapta, produce în fiecare zi momente comice, cu tente consistente de ridicol. Deunăzi, Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale, nesocotind decizia conducerii PDL care are deja doi posibili candidaţi şi nu-i mai putea face loc şi celui de-al treilea. Cum Cătălin Predoiu este încă oficial candidatul democrat-liberalilor, iar Mihai Răzvan Ungureanu se încălzeşte pentru aceeaşi competiţie, intrarea fostului ministru al Justiţiei în această cursă ar fi complicat şi mai mult planurile dreptei. Prin urmare, PDL-ul, prin vocea lui Vasile Blaga, şi-a luat mâna de pe cea care fusese portdraprelul democrat-liberalilor în scrutinul pentru Parlamentul European.

"Se exclude singură, nu trebuie să exclud. Eu nu am dat afară din partid pe nimeni! Eu am adus oameni în partid, pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie să o dăm afară. E în afara partidului, articolul cred că este 20 litera b, ne uităm. Nu trebuie să votăm, e simplu ca bună ziua", a declarat Vasile Blaga în legătură cu candidatura Monicăi Macovei.

Citeşte şi: Cătălin Ivan: Monica Macovei continuă să facă rău României

Monica Macovei candidat. Pe aceeaşi linie s-a situat şi fostul preşedinte PDL, Emil Boc, într-o rară poziţionare consensuală cu Vasile Blaga. "Candidatura Monicăi Macovei a venit prea târziu. Putea fi un candidat bun, pentru că acum mai mult încurcă decât ajută dreapta, din nefericire", a punctat edilul de la Cluj. Declaraţia fostului premier PDL trebuie însă interpretată drept o dublare a poziţiei lui Traian Băsescu, din moment ce Emil Boc nu a ieşit niciodată din cuvântul liderului de la Cotroceni.

Dincolo însă de poziţionările lui Vasile Blaga sau Emil Boc, trebuie totuşi remarcate reacţiile partizanilor consacraţi de tipul Adrian Papahagi şi Cristian Preda, ambii întâmpinând cu urale candidatura Monicăi Macovei. „Macovei președinte ar întoarce foaia tranziției, ar pune capăt dominației găștilor mafiot-securisto-economico-politice, ar confirma destinul occidental al României, ar reforma statul”, a declarat Papahagi. "Salut candidatura prezidențială a colegei mele din PE, Monica Macovei, și îi urez succes! E un demers curajos și consistent”, i-a transmis Cristian Preda colegei din PE.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Alegeri prezidenţiale 2014. Fără îndoială că anunţul Monicăi Macovei privind candidatura la prezidenţiale a creat mare deranj pe zona de dreapta a eşicherului politic. În primul rând pentru Klaus Iohannis, ţinând cont că noua candidatură segmentează suplimentar electoratul, acelaşi pentru care se luptă toţi candidaţii dreptei. În al doilea rând, îi creează o dificultate suplimentară lui Traian Băsescu, prin aceea că Monica Macovei va trage voturi din zona PMP, ceea ce îi va diminua implicit potenţial de negociere şefului statului în al doilea tur de scrutin.

În concluzie, Monica Macovei candidat este extrem de incomodă şi dă peste cap calculele pe zona de dreapta a scenei politice. În noua ecuaţie, nu ar fi exclus ca însuşi Klaus Iohannis să piardă un capital electoral important şi chiar intrarea în turul al doilea. Pentru edilul sibiului nu contează numai să intre în al doilea tur, esenţial este şi cu ce bagaj electoral va ajunge acolo, daca va ajunge. Fiindcă un scor sub aşteptări ar putea duce la o demobilizare masivă a electoratului său, ceea ce l-ar exclude definitiv din calcule şi i-ar lăsa drum liber lui Victor Ponta în scrutinul pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
Tepes
aiurea
Spune-ne de unde ai tras concluzia ca Iohanis se teme de Macovei. Doar pentru ca asa crezi tu? Macovei nu va lua mai mult de 1%, si ala de la PMP.
07 aug, 2014
Marian Dumitrache
asa scrie in punctajul primit de la biroul de presa de la PSD
direct de la Dan Sultanescu(sau Diaconescu?)
07 aug, 2014
albescu
Ce titlu aberant!!!
Am citit cu atentie articolul si nu am gasit nici un argument care sa justifice titlul. Lansarea dnei Monica Macovei in cursa pentru Cotroceni creaza intr-adevar multa confuzie dar in nici un caz teama. Confuzie pentru ca este ilogic sa castigi postul de europarlamentar si sa te lansezi imediat pentru alta functie. Confusie pentru ca e foarte ciudat ca in postura de independent sa ai atatea rsurse necesare unei astfel de campanii. Cine este sponsorul dnei MM? Confuzie pentru ca nu poti sa fii independent si in acelasi timp sa faci parte dintr-un partid. Probabil dna MM doreste sa fie data afara ca sa se poate victimiza. Confuzie pentru ca nu poti miza pe mai multe voturi decat ai strans in propriul partid. Si nu ai strans nimic. Si in sfarsit nu poate creea teama pentru ca dna MM se va face de ras pentru numarul penibil de mic de voturi pe care le va strange. Hai sa punem unpariu si sa asteptam alegerile...
07 aug, 2014
lolita
marele candidat Ponta nu se teme de nimeni...
Victor Ponta a fost sef al corpului de control al lui Nastase.
Nastase a fost un PM corect,Ponta nu are de ce sa se teama
Nastase n-a facut nici o privatizare,a tinut la averea poporului
de aceea n-a facut de 2 ori puscarie,ca altii..
Cand s-a sinucis procurorul ala de zice prin ziare,ei nici nu mai erau colegi,era deja micul Titulescu si se ocupa cu doctoratul ,iar socrul sau cu terenurile de la ADS
Cu Duicu nu a facut aranjamente,chiar el spunea :"habar n-am,e posibil"
limbajul sau este elevat,nu grosier,nu acuza fara dovezi,respecta justitia..
cel mai mult il respecta pe varul sau,asta fiind cam toata justitia
07 aug, 2014
Palada Presu
tinere ziarist,
analiza pertinenta,obiectiva,rece,ascutita ca o sabie de samurai..
felicitari,
va intrevad un viitor stalucit

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ